Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények mit gondoltok...

Keresztények mit gondoltok erről az idézetröl?

Figyelt kérdés

„Azt szeretném üzenni mindenkinek, hogy az életet élni kell, mert így, vagy úgy, de mindannyian egyszer meghalunk. És többet nem lesz olyan, hogy holnap. Ezért most tegyük meg, amihez kedvünk van, most együk meg, amit szeretünk! Most éljünk! Most szeressünk!”

(Richard Gere)

2022. febr. 20. 13:45
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Nem keresztényi felfogással ezek eléggé veszélyes gondolatok! Főleg anarchikus gondolkodás!

“Tegyem meg azt amit akarok”

Ok megyek megeroszakolom a nőket és fogva tartom őket aki meg akadályoz azt meg ölöm… mert csak egy életem van és nem lesz holnap!!!

2022. febr. 20. 13:58
 2/10 szp72 ***** válasza:
58%

Ez megegyezik a Biblia tanításával:

„együnk, igyunk, mert holnap úgyis meghalunk”. (1Kor 15,32)

2022. febr. 20. 14:01
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerinted miert ilyen nyomorúságos az élet? Mert az istentelenek uralkodnak! Orbán Viktor, Putyin, biden és a háttérhatalom, Lőrincz, gattyan György, amazon elnök, zucherberg-facebook! Ezek mind istentelen emberek és ezért ennyire rossz a világ és ezért kell neked is nyomorult an szegénységben élned! Mert csak egy életük van és nekik legyen jó mert úgysincs halál utáni elszámolás!!!

Akkor meg nekem legyen jó te pedig nyomorodj meg!

2022. febr. 20. 14:01
 4/10 anonim ***** válasza:
Ferit le felejtettem! 😅
2022. febr. 20. 14:02
 5/10 anonim ***** válasza:
Igaz. De mindennek van határa és mértéke.
2022. febr. 20. 14:04
 6/10 anonim ***** válasza:

Na vajon mit gondolnak a keresztények?

Amit mond sz szembe megy a kereszténység legalapvetőbb tanításával.

"És többet nem lesz olyan, hogy holnap." Aki ezt elfogadja az nem keresztény.

Pál már elmondta, hogy mit gondol erről. szp72 rosszul idézett, kiforgatva Pál szavait.

"Ha a halottak nem támadnak fel, akkor „együnk, igyunk, mert holnap úgyis meghalunk”. " 1Kor 15:32

"Ha ugyanis a halottak nem támadnak fel, akkor Krisztus sem támadt fel. Ha pedig Krisztus nem támadt fel, semmit sem ér a hitetek, mert még mindig bűneitekben vagytok. Sőt azok is elvesztek, akik Krisztusban haltak meg. Ha csak ebben az életben reménykedünk Krisztusban, minden embernél szánalomra méltóbbak vagyunk. De Krisztus feltámadt a halálból elsőként a halottak közül." 1Kor 15:16-20

2022. febr. 20. 18:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Részben egyetértek, bár kicsit materialistán indít.

De az az elv, hogy mindennap növekednünk kell a szeretetben és most kell megtennünk azt a jót, amit megtehetünk, ezt a kereszténység is így tanítja.

2022. febr. 20. 19:39
 8/10 szp72 ***** válasza:

@ "Pál már elmondta, hogy mit gondol erről. szp72 rosszul idézett, kiforgatva Pál szavait."

Látom nem mindenki érti az iróniát. Természetesen mi sem áll távolabb a keresztény lelkülettől, mint az idézett gondolkodás, amit ezek szerint Richard Gere is követ.

2022. febr. 20. 20:31
 9/10 anonim ***** válasza:
300%ban egyet értek vele. Ez az idézet része isten akaratának, a végső igazságnak.
2022. febr. 20. 21:30
 10/10 anonim ***** válasza:

"Látom nem mindenki érti az iróniát. Természetesen mi sem áll távolabb a keresztény lelkülettől, mint az idézett gondolkodás, amit ezek szerint Richard Gere is követ."

Értem az iróniát. De honnan tudjam, tényleg ironizálsz-e vagy sem? És ha én nem vagyok benne biztos, akkor szerinted, aki kevésbé jártas a Biblia ismeretében, mit fog a bejegyzésedből leszűrni?

A 9-es válaszoló is tulajdonképpen mire gondol?

"300%ban egyet értek vele. Ez az idézet része isten akaratának, a végső igazságnak." Melyik idézet? Mivel ért egyet? Richard Gere megjegyzésével?

2022. febr. 20. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!