Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az adventisták karizmatikusok?...

Az adventisták karizmatikusok? Van náluk "nyelveken szólás"?

Figyelt kérdés

2023. szept. 6. 12:15
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem jó!

Ott megtapasztalhatod hány alaptalan rágalmat hordtak itt össze!

Dr Szabó János lelkész jó barátom.

2023. szept. 11. 16:35
 12/42 IstenGyermeke1 ***** válasza:
13%

#9-es és 8-as (ebbe remélem nem tudtok belekötni)

Igen, az adventisták tanait csak felületesen ismerTEM. Ezért úgy döntöttem utánanézek.

Mindezek ellenére a véleményem semmit sem javult. Íme azon hitelvek listája, melye engem leginkább felháborítottak:

- E. G. White prófétaasszony, írásai a Szentlélektől sugalmazottak, a Biblia mellet "kisebb fény" (a Szentírás a "nagyobb fény") néven az adventista hit részei.

- Willam Miller besült világvége jóslási kísérlet után adventista egyház már csaknem 170 éve hangoztatja h Jézus hamarosan eljön

- E. G. White által leírt "csak az üdvözül, aki a szombatot ünnepli, nem a vasárnapot", logika alapján az egyedüli igaz egyháznak tartják magukat, mindenki más bűnös (szektás logika!)

- A Bibliát SZÓ SZERINT értelmezik, tehát kizárják a mára megdőlt teremtéselméletet, és a Bibliában még tudományosan elmaradott gondolkodásmódot fogadják el (ez már nem Sola Scriptura, hanem FUNDAMENTALIZMUS!)

8-as néz egy kicsit körbe a Wikipédia "Szekta" című oldalán, és találsz ott egy felsorolást, néhány szektának minősített egyházról. Milyen furcsa, hogy a Hetednapi Adventista Egyház szerepel benne!

2023. szept. 11. 18:21
 13/42 IstenGyermeke1 ***** válasza:
32%

"Az utolsó válság az igaz és a hamis istentisztelet, az igaz és a hamis evangélium kérdése körül forog. Amikor ez a kérdés világosan feltárul az egész világ előtt, akkor felveszik „a fenevad bélyegét” azok, akik elvetik Isten teremtési emléknapját, a bibliai szombatot, noha tisztában vannak azzal, hogy az általuk az istentisztelet napjául választott vasárnap nem az Isten szerint kiválasztott nap. Ez a bélyeg a lázadás jele. A fenevad azt hangoztatja, hogy az istentisztelet napjának megváltoztatása egyértelműen mutatja: tekintélye Isten törvénye fölött áll."

Forrás: [link]

Tehát mi, akik a vasárnapot ünnepeljük a Sátán követői vagyunk!!!

Ezt próbáljátok meg megcáfolni! A csak és kizárólag ÉN vagyok az út Krisztushoz, szektás logika ékes példája!

2023. szept. 11. 18:30
 14/42 IstenGyermeke1 ***** válasza:
13%
Van még ilyen tömkelegével...
2023. szept. 11. 18:34
 15/42 anonim ***** válasza:
78%

IstenGyermeke1!

A bibliai értelemben,keresztény az az ember,aki követi Krisztust tetteiben,erkölcsében,szavaiban.

Mutass egyetlen példát,hogy Krisztus vasárnapot szentelt,akár feltámadása után!

Könnyítek.

Mutass egyetlen példát a Bibliából, hogy Krisztus apostolai vasárnapot szenteltek volna!

Aki vasárnapot tart "szent napként" nem Krisztust követi, hanem emberek kreálta vallásokat.

2023. szept. 12. 02:43
 16/42 IstenGyermeke1 ***** válasza:
0%

Jezus többször is fellepett a szombat nunanizálása ellen. Krisztus vasárnap támadt fel. Isten szerető Isten, aki nem ilyen csekélységekbe akar belekötni.

Célom csupán, hogy válaszaim a hazugságaitokkal szemben igazságként álljanak itt.

Látpm nem tudtál belekötni a válaszaimba érdemileg, ez is bizonyítja válaszom igazságát. További szektás maszlagra nem vagyok kíváncsi.

2023. szept. 12. 08:25
 17/42 anonim ***** válasza:
53%

Kétségtelen,hogy Jézus vasárnap támadott fel,hiszen szombaton nyugodott a parancsolatok szerint.

Hol is parancsolta Jézus,vagy apostolai,hogy a törvényt meg kell változtatni és ezután a szent nap vasárnap lesz?

Én Krisztus követője vagyok s ezért -úgy, mint Ő- a bibliai szombatot ünneplem.

Krisztus feltámadását pedig az "Úrvacsorában" ünneplem és hirdetem, Jézus akarata szerint.

2023. szept. 12. 17:38
 18/42 anonim ***** válasza:
77%
"Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret és isszátok e pohárt, az Úrnak halálát hirdessétek, a míg eljövend."(1 Kor 11:26)
2023. szept. 12. 17:43
 19/42 IstenGyermeke1 ***** válasza:
Látom nem értjük a numanizáció fogalmát.
2023. szept. 13. 16:45
 20/42 anonim ***** válasza:
53%
A "numanizáció" fogalmát,még a google sem ismeri.
2023. szept. 13. 20:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!