Római katolikus vagyok szeretném elkezdeni a jógázást de vannak akik azt írják bűn mi az igazság? illetve nem csak torna miatt imátkozni lehet közben?
ha relaxalasra vagy gyogytornara hasznalod, akkor lehet
ha a jogahoz kapcsolodo vilagnezetet is alkalmazod, akkor nem
de a reformatusok kozott is vannak, akik azt mondjak, hogy meg az autogen trening is tilos, szoval nem tudom, mi a hivatalos allaspont
Ahogy írták, az vele a baj, hogy egy csomó olyan gyakorlatot is közvetít, ami már spirituális és semmi köze a kereszténységhez. Kizárólag a testmozgással semmi probléma nem lenne, sőt még azzal sem, ha kontollált fizikai gyakorlatokkal (pl. légzés, lazítás) igyekszünk egy lelki nyugalmat is elérni.
De én még nem láttam olyan jógát, ahol az "energiák áramoltatása" ne kerülne szóba. Én ezért járok gerinctornára, ott szó sincs ilyesmikről.
Régóta hangoztatom, hogy a "BŰN" fogalmát újra kéne értékelni.
Itt nemcsak arról van szó, hogy egyes CSELEKEDETEK bizonyos helyzetekben bűnnek, máshol erénynek (őszinteség, álhatatosság, alázat) számítanak, hanem ugyanannak a tettnek megítélése (jóga, agykontroll, maszturbáció, viselet) EGYÉNENKÉNT CSOPORTONKÉNT, KORONKÉNT változhat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!