Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Római katolikus vagyok szeretn...

Római katolikus vagyok szeretném elkezdeni a jógázást de vannak akik azt írják bűn mi az igazság? illetve nem csak torna miatt imátkozni lehet közben?

Figyelt kérdés
2023. szept. 4. 17:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

ha relaxalasra vagy gyogytornara hasznalod, akkor lehet

ha a jogahoz kapcsolodo vilagnezetet is alkalmazod, akkor nem

de a reformatusok kozott is vannak, akik azt mondjak, hogy meg az autogen trening is tilos, szoval nem tudom, mi a hivatalos allaspont

2023. szept. 4. 22:02
 12/17 anonim válasza:
49%
Piláteszhez mit szólnál? Nyugati szemléletű jógaátdolgozás, ugyanúgy légzéstechnikán és kontrollált mozgáson alapszik. Viszont csak torna.
2023. szept. 5. 06:19
 13/17 NTBS ***** válasza:
51%
Szerintem nem.
2023. szept. 5. 07:05
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A vallásosoknak az a bajuk a jógával, hogy egy csomó keleti filozófiát is tartalmaz. Nem a testgyakorlás a bűn, hanem az, ha elfogadod a tanokat. Hasonlóképpen ezért ellenzik a harcművészeteket is (karate stb); nem azzal van bajuk hogy levered a másikat, hanem hogy magadévá teszed a hozzá kapcsolódó keleti filozófiát.
2023. szept. 5. 07:18
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták, az vele a baj, hogy egy csomó olyan gyakorlatot is közvetít, ami már spirituális és semmi köze a kereszténységhez. Kizárólag a testmozgással semmi probléma nem lenne, sőt még azzal sem, ha kontollált fizikai gyakorlatokkal (pl. légzés, lazítás) igyekszünk egy lelki nyugalmat is elérni.

De én még nem láttam olyan jógát, ahol az "energiák áramoltatása" ne kerülne szóba. Én ezért járok gerinctornára, ott szó sincs ilyesmikről.

2023. szept. 5. 08:51
 16/17 anonim ***** válasza:
20%
Mivel római kaotikus vagy, így nyugodtan kezd el a tógázást, feltételezem, hogy római tógákat akarsz készíteni mivel a vallásod is római. Imádkozni természetesen lehet sőt kell is hogy jól menjen a munka.
2023. szept. 5. 09:12
 17/17 Jégszív ***** válasza:
39%

Régóta hangoztatom, hogy a "BŰN" fogalmát újra kéne értékelni.

Itt nemcsak arról van szó, hogy egyes CSELEKEDETEK bizonyos helyzetekben bűnnek, máshol erénynek (őszinteség, álhatatosság, alázat) számítanak, hanem ugyanannak a tettnek megítélése (jóga, agykontroll, maszturbáció, viselet) EGYÉNENKÉNT CSOPORTONKÉNT, KORONKÉNT változhat!

2023. szept. 5. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!