Aki lelkész szeretne lenni, annak is tanul, annak lehet barátnője?
Az a helyzet hogy én katolikus vagyok, de van egy fiú aki lelkésznek tanul(tehát református), és ugye náluk házasodhatnak a lelkészek is, de akkor ez azt jelenti, hogy barátnőjük is lehet? Ha még fiatal és még csak tanul.
És lehet más felekezetű barátnője, vagy csak református?
Amit tehát Isten egybekötött, azt ember ne válassza szét.
Szerintem sok boldogságot nektek.
Ha még annyira se vagytok jóban, hogy ezeket tőle kérdezd meg, akkor...
Egyébként azzal tisztában vagy, hogy veled mi a helyzet katolikusként egy más felekezetűvel való párkapcsolatban?
Igen, lehet barátnője, de nem feküdhet le veled meg hasonlók.
"Ma találkoztam egy rendezvényen egy katolikus pappal, aki bemutatta pár embernek a két fiát. A legtöbben nem veszik túl komolyan a cölibátust."
De, elég komolyan veszik a cölibátust szerintem, viszont nem minden pap fogad cölibátust. A görög katolikus papok többsége családos, sőt római katolikusok közt is van néhány. Tehát nekik teljesen törvényesen vannak gyerekeik.
"de a katolikus más vallásúval már nem. (Legalábbis én így tudom.)"
Akkor nem jól tudod.
Igen,lehet barátnője.
Katolikus is házasodhat más felekezetűvel,itt nálunk nagyon sok a vegyes házasság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!