Van itt olyan, vagy ismersz olyan embert, aki gondolt rá, tervezte, hogy lelkész legyen, de sose lett az belőle?
Szia,
Én is ilyen vagyok. 15 éves koromban egy református bibliatáborban tértem meg Tahiban, és 18 évesen Református teológiára készültem, jártam is előkészítőre egy évet a Ráday utcába, de végül a műszaki pályát választottam és Sopronban végeztem az egyetemi tanulmányaimat. Itt ismertem meg az adventistákat, és nagyon hamar felfedeztem, hogy sokkal nagyobb Bibliaismerettel rendelkeznek, mint én aki többször is kiolvastam a Bibliát és Teológiára készültem. Végül a Teológiát is itt végeztem el, de csak Bibliaoktatói szakon, lelkész nem lett belőlem. Az elmúlt 20 évben viszont sok hasznát vettem a teológiai tudásnak, és a gyülekezetben is aktív vagyok főként az ifjúsági munkában. Az elmúlt években néhányszor felkértek prédikálni és nagy örömmel vállaltam.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!