Jo napot kivanok! Szeretnem megtudni,hogy van-e akadalya annak, hogy megkereszteljek egy babat reformatus vallasunak ugy hogy en katolikus vallasu vagyok? Rosszindulatu gunyuzo hozzaszolasoktol kerem kimeljenek. Valaszukat elore is koszonom.
"hogy megkereszteljek egy babat reformatus vallasunak ugy hogy en katolikus vallasu vagyok"
Mindkettő ugyanaz a vallás, csak két külön felekezet.
Ha fontos számodra, hogy katolikus vagy, akkor ezzel eleve tisztában vagy. Meg azzal is, hogy mit jelent megkeresztelni valakit.
Ha nem tudod, hogy megkeresztelheted-e, az azt jelzi, hogy nem fontos számodra, hogy katolikus vagy. Akkor meg miért akarnál bárkit megkeresztelni (akár reformátusnak, akár katolikusnak)?
Ugy ertettem,hogy lehetek-e keresztszulo es kertem , hogy rosszindulatu hozzaszolasoktol kimeljetek...
12 eve lettem keresztanyja katolikus vallasukent egy reformatus vallasunak keresztelt kisfiunak akkor nem volt problema.
Iden fel lettem kerve ujra es a reformatus pap ur nem akarja engedelyezni.
"12 eve lettem keresztanyja katolikus vallasukent egy reformatus vallasunak keresztelt kisfiunak akkor nem volt problema."
Lehet, hogy akkor sem a keresztanyja lettél, hanem csak tanúként lett bejegyezve a neved a keresztlevélre - csak mivel nem gyakorlod a vallásodat, nem nagyon vagy képben, ezért ez akkor nem tudatosult benned.
(Ha katolikus keresztelőn református az egyik "keresztszülő", akkor ez történik: valójában csak a katolikus fél lesz a keresztszülője, a református pedig csak tanú - függetlenül attól, hogy ő maga mit hisz, meg attól, hogy a gyerek később hogyan szólítja őt.)
Mas keresztszulei nem voltak a keresztfiamnak csak en es a ferjem.
Akkor azt jelenti , hogy tanu voltam es a keresztfiamnak nincsenek keresztszulei?!
Csodalatos...
nem megy ez a szövegértés...
6. leírta, hogy az a helyzet a katolikus keresztelőn
Református keresztelőn nem biztos. Náluk tudtommal nincs olyan, hogy a "keresztség tanúja".
8-as nem a szovegertessel van a problema.
1-es leirta,hogy van problema;
5-os leirta , hogy jogosan utasitott el a reformatus lelkesz.
Nem kotekedesbol valaszolok ne haragudjon meg csak mar ugy vagyok vele hogy nem ertem.
"Mas keresztszulei nem voltak a keresztfiamnak csak en es a ferjem."
A férjed katolikus vagy református?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!