Jo napot kivanok! Szeretnem megtudni,hogy van-e akadalya annak, hogy megkereszteljek egy babat reformatus vallasunak ugy hogy en katolikus vallasu vagyok? Rosszindulatu gunyuzo hozzaszolasoktol kerem kimeljenek. Valaszukat elore is koszonom.
Katolikus a ferjem is.
de nem ertem mi a gond ezzel...
A gyerek szulei reformatus vallasuak az lesz a gyerek is mi sosem gatolnank ebben.
Egy isten van!
Keresztszulot szivbol valaszt az ember es nem vallas szerint.
2023-ban ez miert problema?
"Keresztszulot szivbol valaszt az ember es nem vallas szerint."
Nem, keresztszülőt általában ésszel választ az ember, hogy legyen ki segítsen a gyermek hitbeli nevelésében, fejlődésében.
15-os igaza van de megsem...
Ha en kellene felnevelnem a gyermeket mert barmi tortenne a szuleivel a szulei vallasat adnam tovabb neki,mert szeretem es tisztelem oket!
A valasztott csaladom es nem zavarna katolikuskent , hogy a gyermeket reformatus hitvallasra neveljem!Annal jobban szeretem es tisztelem a szuleit!!!
"A valasztott csaladom es nem zavarna katolikuskent , hogy a gyermeket reformatus hitvallasra neveljem!Annal jobban szeretem es tisztelem a szuleit!!!"
Hogy neveled arra, amit nem ismersz? Én nálad láthatóan sokkal jobban ismerem a református hitet, de én így se tudnám megtenni.
"12 eve lettem keresztanyja katolikus vallasukent egy reformatus vallasunak keresztelt kisfiunak akkor nem volt problema."
"Mas keresztszulei nem voltak a keresztfiamnak csak en es a ferjem. Akkor azt jelenti , hogy tanu voltam es a keresztfiamnak nincsenek keresztszulei?!"
"Katolikus a ferjem is."
Lehet, hogy valami adminisztratív hiba történt: nem ellenőrizték, hogy reformátusok vagytok-e. De az is lehet, hogy akkor még rendben volt így is, csak azóta változott a református szabályozás.
Bármi miatt történt is, a gyerek meg van keresztelve, az a lényeg. És ha keresztszülőként tekint rátok, számotokra meg úgysem olyan fontos a vallás, akkor semmi gond.
Koszonom a hasznos es az itelkezo valaszokat!
Csak megfogjuk oldani ezt a keresztelot.
Koszonom a valaszokat!
Mindenkinek szepet es jot kivanok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!