Keresztény szemmel értelmezhetetlen a keleti tan szerinti megvilágosodás? Olvasom a bibliát mindennap és egyre közelebb kerülök Jézushoz. Lehet, hogy megvilágosodtam?
a Buddhizmus szerint a 7 alappillért kell betartani
éberség, tudatosság (szati[2])
valóság-vizsgálat, a valóság tanulmányozása (dhamma-vicsaja[3])
erő, állhatatosság (vírja[4])
elragadtatás, öröm (píti[5])
nyugvás, elnyugvás (passzaddhi[6])
összpontosítás (szamádhi[7])
felülemelkedett egykedvűség (upekkha[8])
A kérdés által immár többet tudok a buddhizmusról, és így kevesebbé lett a szememben.
Ezeket nem betartani kell, hanem gyakorolni, és kialakítani.
Mit tartasz be olyanon, amit fel sem fogsz, mint a 8, 4, 5, 6?
Ezekhez el kell jutni megértéssel, majd kiteljesíteni magadban gyakorlással, hogy a 7 pont 1 forma legyen.
Igaz keresztény szemmel, illetve bölcs igaz keresztény szemmel minden értelmezhető. Én pontosan értem ezeket, és egyet értek a pillérek létével, fontosságával. Az viszont tévedés, hogy ezek alappillérek, az is, hogy ezeket "betartani" kell( hiába lehetnek ezek a te szavaid), az is, hogy van olyan, hogy alappillér, és az is tévedés, hogy ezek a megvilágosodáshoz vezetnek.
Kérdező, te még nem világosodtál meg. Aki megvilágosodott, tudja magáról. Lényegében ez "csak" annyi, hogy 1 lét van, 1 játék, 1 mindenség, aminek mindennrésze, nincs ellenség, mimdenki barát és az egyetlen igazi hatalom/úr a szeretet. Biztos sok megvilágosodott van, aki azt se tudja mi az elnyugvás, és talán csak béletlen gyakorolja, vagy a felülemelkedett egykedvűség, amit lehet meg sem él, vagy az álhatatosság, amit lehet ssoe gyakorol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!