Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez miért van így?

Ez miért van így?

Figyelt kérdés

A Jehova Tanúja gyülekezet rengeteg helyen van jelen Magyarországon is,de pl. A Hit gyülekezete az nem sok helyen!

Ha ennyire hamis a vallás ,akkor mégis miért mennek ennyien oda? A legtöbb vallásos ember nem Tanú?

2023. aug. 25. 16:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Logikai és érvelési hiba: közvéleményre való hivatkozás.

Attól hogy sokan követnek valamit, még nem lesz igaz.

2023. aug. 25. 17:01
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem sok helyen van hit gyülekezete. A tanuknal nagyon jól kiépített rendszer van. Sőt, a tanúk sokkal közelebb állnak az igazsághoz, mint a hit gyülekezet. Voltam már gyülekezetben is és királyság teremben is.
2023. aug. 25. 17:32
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
A Jehovák átköltötték, újraértelmezték a Bibliát, úgy, hogy a mai ember logikai úton is megértse, így az érthetőség miatt sokan csatlakoznak hozzájuk. Nem is lenne ezzel baj, ha nem erőltetnék rá így a tévtanításokat a követőikre, amik a hibás fordításokból, érvelésekből, belemagyarázásokból náluk elferdítette a könyv eredeti mondanivalóját. Pl. szerintük Jézus nem Isten, hanem egy angyal, s a mai világot a Sátán irányítja...
2023. aug. 25. 17:37
 4/11 anonim ***** válasza:
65%

Mind a kettő egy hamis szekta, szóval értelmetlen kérdés és érvelés.

A különbség annyi, hogy a hitgyüli egy 1970-es években, amerikai mintára alapított magyar felekezet, amiből a vezető lelkész már multimilliárdos lett. A Jehova tanúi pedig egy millerita mozgalomból kivált, 19. század végén alapult szekta és jelenleg elég sok országban jelen vannak. De pl itthon létszámuk kevesebb lehet, mint a hitgyüliseknek.

Kíváncsi vagyok már nagyon a népszámlálás adataira, elég sokáig ülnek rajta.

2023. aug. 25. 17:51
 5/11 anonim ***** válasza:
49%

én arra lennék kiváncsi hogy a jehova tanúi valóban megkövetelik e a tagoknak bizonyos százalékú fizetését?

én nekem nem lenne bajom a jehova tanúival ha ez nem így lenne (szóval remélem hogy nem így van)

amikor kórházban feküdtem egy takarítónő megmutatta nekem a hivatalos weboldalukat, és ateista létemre teljesen elámultam hogy mennyire világosan, és nyitottan kezelik a keresztény vallás tanításait. pedig semmi nem áll távolabb tőlem mint hogy higgyek Isten létezésében

2023. aug. 26. 00:07
 6/11 anonim ***** válasza:
A véneknek (vezetőknek) igen. Nekik kötelező letenni egy bizonyos összeget. Vagy ha valami fontos szerepe van a gyülekezetben. A sima mezei tanuknak nem kötelező adakozni de általában szoktak
2023. aug. 26. 01:02
 7/11 anonim ***** válasza:

A Jehova tanúi évszázadok óta létezik, és eredetileg egy ténylegesen gondolkodó ember hozta létre, aki tényleg el is hitte, amit mondott.

A Hit Gyüli meg nagyjából 40 éve van velünk Magyarországon, és a vak is látja, hogy a pénzért csinálják a kezdetek óta.

2023. aug. 26. 09:41
 8/11 anonim ***** válasza:

Csak hazudott, mint a vízfolyás.

2023. aug. 26. 10:17
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
8. Nem mondanám, hogy hazudott, inkább hogy tévedett. Nem tudhatta a teljes igazságot, ahogy mi, keresztények sem tudhatjuk.
2023. aug. 26. 10:55
 10/11 anonim ***** válasza:
A Jehovák az aluljáróban vannak, csak ezért érzed így.
2023. aug. 27. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!