Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire való/miért fontos a...

Mire való/miért fontos a komfirmálás? Hogyan/miben befolyásolja a későbbi életünket?

Figyelt kérdés
2023. júl. 2. 12:43
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

"Mire való/miért fontos a komfirmálás?"

Azért kell, hogy mindenki komfortosan érezze magát.

2023. júl. 2. 13:11
 2/5 anonim ***** válasza:
64%
Hitbeli megerősítés! De olyan kevés biblia ismerettel, csak meggyőződés nélküli hitről beszélhetünk. Nem tud hatással lenni a későbbi életre. Lásd több milliárd keresztény ember soha nem megy templomba, és saját akarata vagy a többség véleménye szerint él. Hiába a tízparancsolat! Annak van az életére hatással amit a Biblia mond, aki megismerte és szereti az igaz Istent. De kik lehetnek ők?
2023. júl. 2. 16:22
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Konfirmálás. Semmiért nem fontos. A vallás az elme mételye.
2023. júl. 10. 00:16
 4/5 anonim ***** válasza:

Én evangélikusnak lettem keresztelve, s mikor eljött az ideje, a szüleim megkérdezték, akarok-e szokáshoz híven én is konfirmálni... (a konfirmálás a hitedről való "bizonyságtétel" a gyülekezet előtt, ettől kezdve számítasz a gyülekezet "felnőtt" tagjának és ettől kezdve vehetsz Úrvacsorát - legalábbis az evangélikusoknál). Én, tudva, hogy ilyenkor szokás szerint a konfirmandus a rokonoktól s ismerősöktől egy rakás ajándékot s pénzt kap, mondtam, hogy igen, miért ne...

Egy éves felkészítő volt, amikor végigvettük "hitünk alapjait", Luther kiskátéját, megtanultuk a benne feltett kérdésekre a válaszokat, s persze közben a Bibliát is forgattuk, olvasgattuk...

Virágvasárnap előtti szombaton volt a "kikérdezés" a gyülekezet előtt, aztán virágvasárnap az ünnepi istentisztelet, melyen ünnepélyesen taggá fogadott a gyülekezet és első úrvacsoránkhoz járultunk...

Hogy mindez hogyan befolyásolja a későbbi életünket, azt gondolom, egyénfüggő, "szív-függő". Nincs sablon. Én ezen az ünnepi istentiszteleten éreztem először azt, hogy Isten akar tőlem vmit, hív vmire, engem, személy szerint... Elkezdtem olvasni a Bibliát, most már nem "muszályból", hanem mert érdekelt, és - bár hosszú időbe telt és hosszú történet, de - az életem gyökeresen megváltozott, amikor Isten eljött hozzám, megbocsátott, újjászült, körbeölelt a szeretetével, s én az életemet Neki adtam.

2023. júl. 10. 20:24
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
A 21. században mi lehet a vallásosság oka, ha nem a bu (ezt nem ide) együgyűség? Az égzengést, a tüzet, az esőt, a villámot és az evolúciót már megmagyarázták. Ez valami kígyókultusz, az almával? Mennyire életszerű már, a lángpallosos angyalokkal, meg a patás fényhozóval? :D
2023. júl. 11. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!