JÉZUS ábrázolható? Akinek van JÉZUS képe vagy szobra az bálványimádó?
A Katolikus Egyház bátorítja a képek készítését, melyek segítenek a hívőknek imáikba közelebb hozza őket Istenhez. Az első parancs a bálványok faragását tiltja. Ellentétben a közhiedelemmel, mi nem a képeket tiszteljük (ill. az Urat ábrázoló képeknél imádjuk) ha nem azt, akit a kép ábrázol (szentet tiszteljük, Isten imádjuk).
Vö.: KEK 2129-2132
29#
Torinói lepel a bizonyíték?😁😁😁
Jézus ábrázolások arca viszont bizonyítotran Cesare Borgia-ról készültek. Őt imádjátok!
"Jézus ábrázolások arca viszont bizonyítotran Cesare Borgia-ról készültek. Őt imádjátok!"
Áruld már el, hogy melyik, mert csak én személyesen láttam rengeteg eltérő ábrázolást (és mennyi sokat nem is láttam még), vagy Cesare 1000 különböző arccal rendelkezett? :D
Eszed aztán nincs sok...
Az viszi a prímet, amikor a bálványimádók egy abrosszal letakart fejű,vigyorgó retardáltad ábrázoló fotó, festmény, szobor előtt imádkoznak és közben felnéznek az égre.
Ha meg valaki figyelmeztetné őket, hogy ez bálványimádás, akkor még a 70 éves Pirike néni is saját kezűleg húzná karóba az illetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!