Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez megcsalásnak számít?...

Ez megcsalásnak számít? Nagyon súlyos bűn?

Figyelt kérdés

Van egy lány, akivel megismerkedtem nemrég. Egyszer amikor beszéltem vele mondta, hogy barátot keres, mivel azt mondta, hogy a barátjával szakítófélben van, ragaszkodik hozzá, de mégsem szereti, mert kihasználja őt.

Én próbálkoztam nála, végül összejöttünk, mondta, hogy ma este jön át a barátja és szakít vele végleg. A végén annyira egymásba habarodtunk, hogy egy közös maszturbáció lett az egész vége (üzenetküldő alkalmazásban chateltünk).

Utána kilépett, letiltott, otthagyott és azóta nem is ír nekem.

Szörnyű bűntudatom van... Nem akarok a Tóth Gabi pasijához hasonló lenni... Én is szomorú lennék, ha a barátnőm, feleségem otthagyna egy "jobbért"... Miattam és velem csalta meg a barátját? Ez megcsalásnak számít? Én szakítottam szét egy párkapcsolatot? Ez súlyosabb bűn a puszta önkielégítésnél? Ártottam? Ez ártó szexuális viselkedés volt? Egyszerre három vétket, bűnt követtem el: paráznaság, házasságtörés és más párjának mondhatni "elvétele" és kívánása?

Én nem akartam rosszat... Ő akarta, hogy a barátja legyek, mivel eleve szakítófélben voltak, rossz, mondhatni, már számára toxikus kapcsolatuk volt stb. Lettem is volna a barátja, ha nem tilt le...

Mit tegyek?

2023. aug. 22. 19:44
1 2 3 4
 21/36 Jégszív ***** válasza:

"Benn van a bika a búzában, csak a farka lóg ki."

Nem történt aktus, megcsalásról szó sem lehet.

2023. aug. 24. 10:52
 22/36 A kérdező kommentje:

Így elegendő volt meggyónni:

1. Paráználkodtam

2. Felebarátom házastársát, élethelyzetét kívántam

3. Mások személyes életébe, illetve kapcsolataiba súlyosan beavatkoztam, úgy is, ahogy ezt nem kellett volna.

4. Eltávolodtam Istentől és világi bálványok (érzéki élvezetek, örömök, vágyak) után jártam.

Vagy szó szerint el kellett volna mondanom, hogy kvázi digitálisan szexeltem egy olyan emberrel, akinek még abban a pillanatban párja volt? Azért gondoltam, hogy elég így, mivel azt sem szokás részletezni, hogy pontosan hogy hazudtam, pontosan miért stb.

2023. aug. 27. 23:55
 23/36 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy erre még külön szó sincs... Nincs olyan, mint a házasságtörés, hazugság, gyűlölködés, lopás, paráznaság stb. Bár, ha jól tudom, akkor ez is beletartozik a paráznaság kategóriájába és még jól le is írtam szerintem több aspektusát.
2023. aug. 28. 00:03
 24/36 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy most, bűnbánat és gyónás után is szörnyű bűntudat gyötör...
2023. aug. 28. 00:05
 25/36 anonim ***** válasza:
Ha jól értem, nem te erőszakoltad ki, hogy „csalja meg” az egyébként vele szakítófélben lévő párját. Nem álltál ellen egy kísértésnek, de ennyi, nem több szerintem.
2023. aug. 28. 01:09
 26/36 A kérdező kommentje:

#25.

Igazad van, de azért annyi lélekjelenlétem lehetett volna, hogy azt mondom, hogy akkor most hívja fel vagy írjon neki stb.

2023. aug. 28. 15:43
 27/36 anonim ***** válasza:
Ez igaz, nem tetted meg a legtöbbet, de leginkább csak mulasztással vétkeztél.
2023. aug. 28. 19:05
 28/36 anonim ***** válasza:

22.

Szerintem jól mondtad el. En nem tudom, de azt hiszem, a papok rákérdez(het)nek a részletekre, ha tudniuk kell.

Nyugodj meg most már, túlvagy rajta!

2023. aug. 28. 20:53
 29/36 anonim ***** válasza:

Nem kell azon gondolkodnod, hogy jól, vagy rosszul mondtad-e el, Isten a szívedbe lát, és mindenért megbocsájt amiért bűnbánat van benned, nem kell ezt senkinek se kimondanod, csak tőle kell a kegyelmét kérned imadságban.

Másrészt gyónás után már nincs miért bűnbánatot érezned, mert Isten megbocsájtotta a bűneidet. Hogyha továbbra is ezt érzed azzal azt mondod, hogy az, hogy Ő megbocsájtott nem elég neked. Pedig ennél többet nem is kérhetnél, sőt nem is kell. Egyszerűen fogadd el, hogy mivel Ő megbocsájtott már nem kell rosszul érezned magad, legyen elég neked az Ő kegyelme.

2Kor 12:8-9

Emiatt háromszor kértem az Urat, hogy távozzék az el tőlem. De ő ezt mondta nekem: Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem.

És ha ez sem lenne elég emlékezz még miket ígért:

Zsoltárok 103:10-12

Nem vétkeink szerint bánik velünk, nem bűneink szerint fizet nekünk. Mert amilyen magasan van az ég a föld fölött, olyan nagy a szeretete az istenfélők iránt. Amilyen messze van napkelet napnyugattól, olyan messzire veti el vétkeinket.

Ézsaiás 43:25

Én, én vagyok az, aki eltörlöm mégis álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem.

Mikeás 7:18-19

Van-e olyan Isten, mint te, aki megbocsátja a bűnt, és elengedi népe maradékának büntetését? Nem tartja meg haragját örökké, mert abban telik kedve, hogy kegyelmet ad. Újra irgalmas lesz hozzánk, eltapossa bűneinket, minden vétkünket a tenger mélyére dobja!

1 János 1:9

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól.

Ez az utolsó vers éppen az úrvacsoránk egyik legfontosabb mondata, és nem véletlen, bízzál benne mindenkor!

2023. aug. 28. 21:44
 30/36 A kérdező kommentje:

#29.

Imádkoztam. Teljesítettem az elégtételt és még azon felül is imádkoztam ugyanez miatt.

De valamiért még mindig érzem egy kicsit a lelkiismeret-furdalást és a bűntudatot...

Azzal, ha úgy gondolok rá, hogy ezzel Istennek fordítok hátat még rosszabb, mivel nem akarok...

Jézus azt mondta, hogy amennyiben ártottunk valakinek és áldozni szeretnénk, először béküljünk ki azzal, akinek ártottunk. Sajnos nem tudok senkitől sem bocsánatot kérni, nem tudok senkit kiengesztelni. Nyilván ezzel nem csak Istennek ártok, hanem egy embernek is. Sőt, ha egy embernek ártok, azzal Istennek is ártok...

2023. aug. 28. 23:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!