Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztény férfiak! Néha...

Keresztény férfiak! Néha szoktatok odaütni az asszonynak meg a gyereknek?

Figyelt kérdés

Ha igen akkor gyengeségből, vagy mert jogosnak érzitek?

A Biblia mit tanít erről?

2023. aug. 22. 14:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
A seggére ráverek néha mindkettőnek.
2023. aug. 22. 19:51
 12/33 anonim ***** válasza:
40%

2.8. stb.

Ebben az esetben teljesen mindegy, mi van a Bibliában, mert

1. a kereszténység mint vallás nem tanítja és nem engedi sem a gyerekek, sem a házastársak testi fenyítését,

2. Magyarország törvényei tiltják a gyerek és a feleség testi bántalmazását, és ez a törvény mindenkire vonatkozik.

Nem ez az egyetlen dolog, ami bár szerepel a Bibliában, a kereszténység tanításában nem.

80-as, (a Zsidó levél): apróság, de a "fenyítés" / "dorgálás" nem egyenlő testi fenyítés.

Különben sem értem, mit akarsz ezzel az egésszel mondani. Hogy szerinted a keresztényeknek verniük kellene a feleségüket / gyerekeiket?

2023. aug. 23. 01:27
 13/33 anonim ***** válasza:

Az, hogy a kereszténység úgy en block nem engedi a gyerekek testi fenyítését, nem igaz. Több keresztény gyereknevelős könyv is kifejezetten javasolja, pl. James Dobson vagy a Pearl házaspár. Ezek is keresztények.

A kérdés úgy szólt, hogy mit ír erről a Biblia. Erre válaszoltam. Ha valamit akartam vele megmutatni, az, hogy a Bibliából mindent és mindennek az ellenkezőjét is lehet igazolni. Bizony, a feleségverést is, ahogy azt a korábban említett CDD mozgalom hirdeti. Ők is bibliai igékkel magyarázzák.

2023. aug. 23. 01:43
 14/33 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:

"Különben sem értem, mit akarsz ezzel az egésszel mondani. Hogy szerinted a keresztényeknek verniük kellene a feleségüket / gyerekeiket?"

Nem, azt mondja lehet nem azt hogy kell.

Mint a kóránnál, a bibliának is vannak különbőző nem egyértelmű értelmezései.

2023. aug. 23. 05:07
 15/33 anonim ***** válasza:

13.

"Ha valamit akartam vele megmutatni, az, hogy a Bibliából mindent és mindennek az ellenkezőjét is lehet igazolni."

Ez mondjuk nem igaz így, de jó, rendben van.

Erre írtam azt, hogy vannak esetek szép számmal, amikor a Biblia valamit egyértelműen enged, előír vagy nem tilt, a kereszténység mégsem tanítja, vagy a törvény tiltja. Magyarországon egyáltalán nem lehet a gyerekeknek még a kezére sem csapni, ez más országokban különböző (Finnországban is nulla tolerancia van, de Angliában bizonyos fajta testi fenyítés engedett). Ilyen esetekben a bántalmazás tiltására vonatkozó világi törvények felülírják a vallási szabadsághoz való jogot. Tehát mindegy, mit lehet a Bibliából levezetni, ezt akartam mondani.

Amúgy érdemes megnézni, milyen kulcsszavak vannak a kérdésben.

2023. aug. 23. 15:24
 16/33 anonim ***** válasza:

"Ilyen esetekben a bántalmazás tiltására vonatkozó világi törvények felülírják a vallási szabadsághoz való jogot"

Tényleg? A feleségverést most hagyjuk, az nem egyértelmű, de a Biblia konkrétan megparancsolja, hogy a gyereket vesszővel vagy pálcával (fordítástól függ) kell fegyelmezni. Ezt nem lehet máshogy érteni.

Azt is egyértelműen kimondja, hogy "Inkább kell engedelmeskedni Istennek, mint az embereknek." (ApCsel 5:29).

Úgyhogy sajnos nincs igazad. A világi törvényeket a Biblia szerint addig kell betartani, amíg nem mondanak ellent Isten igéjének. Tehát adót csalni nem szabad, a KRESZ-t is be kell tartani, de ahol ellentmondás van, ott elvileg Isten szava írja felül a világi törvényt, és nem fordítva. Ha pedig ezért az állam megbüntet, akkor boldogan kéne elvileg szenvedni Istenért.

Persze ha szerinted amit a Biblia ír, az nem mérvadó, akkor nincs miről beszélgetnünk, de akkor túl sokat nem ér a vallásod.

2023. aug. 23. 17:27
 17/33 anonim ***** válasza:

"Ha pedig ezért az állam megbüntet, akkor boldogan kéne elvileg szenvedni Istenért."

Jaj, te kis keresztényüldöző! :-D

érdekel engem, hogy szerinted sokat ér-e a vallásom?

Téged érdekel, hogy én mit gondolok az ateistákról?

Na látod.

(Nyomod minden "vallás kategória" kérdés alatt az ateista doktrínát, és közben azt hiszed, jobban ismersz minket, mint mi?)

2023. aug. 23. 19:56
 18/33 anonim ***** válasza:

Az már nem egyezer kiderült, hogy jobban ismerem a Bibliát, mint "ti" (a keresztények többsége), úgyhogy ha téged nem is, a vallásodat jó eséllyel elég jól ismerem.

Kivéve, ha katolikus vagy. Ott bevallottan nincs Sola Scriptura, az egyházatyákban pedig tényleg nem vagyok otthon.

2023. aug. 23. 20:01
 19/33 anonim ***** válasza:

Jó nagy arcod van, mit mondjak.

Nem és nem: sem engem nem ismersz, sem a vallásomat. Nem vagyok se katolikus, se Sola Scriptura protestáns.

2023. aug. 23. 20:50
 20/33 anonim ***** válasza:

18

"jobban ismerem a Bibliát, mint a keresztények többsége, úgyhogy ha téged nem is, a vallásodat jó eséllyel elég jól ismerem

Kivéve, ha katolikus vagy."

A magyar keresztények kb. 80%-a római katolikus, úgyhogy annak van jó esélye, hogy olyannal akadsz össze, akinek a "vallását"( = felekezetét) nem ismered.

2023. aug. 24. 07:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!