A középkori szerzetesek korbácsolták és kínozták magukat, hogy a testi vágyakat távol tartsák. Miért nem használtak nyugtató növényeket, amik már ismertek voltak?
Nem volt ez azért olyan jellemző.
Flagelláns mozgalom a neve, a XIV. században pápai bulla tiltja be ezeket.
"Mert NEM idegesek voltak! A nyugtató növények az idegesség, álmatlanás ellen használnak, nemi vágyak ellen nem."
De, a komló például csökkenti a nemi vágyat. És valószínűleg van más is.
"Szerintem sok filmet nézel, a szerzetesek valóban önmegtartóztató életet éltek minden tekintetben, de a korbácsolás nagyon ritka lehetett."
Akkor a tüskés öv is csak valami hasonló legenda?
Bár én arról sose hallottam még, de könnyen lehet, hogy nem legenda. Viszont általánosan elterjedt használata biztos nem igaz.
Az ún. flagelláns mizgalmakat valóban betiltották, de azok nem szerzetes rendek voltak!
A korbács a mai napig használatos, főleg a vallásosságot átlag feletti szinten gyakorló csoportoknál, ugyan úgy, mint a silencium, az általad említett szöges öv. Viszont! A korbácsolás és az önsanyargatás SOHA nem szolgálta a nemi vágyak távoltartását. Mindezek az eszközök a különféle bűnök büntetésére szolgáltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!