Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A középkori szerzetesek...

A középkori szerzetesek korbácsolták és kínozták magukat, hogy a testi vágyakat távol tartsák. Miért nem használtak nyugtató növényeket, amik már ismertek voltak?

Figyelt kérdés

2023. aug. 21. 17:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%
Mert NEM idegesek voltak! A nyugtató növények az idegesség, álmatlanás ellen használnak, nemi vágyak ellen nem.
2023. aug. 21. 18:30
 2/13 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem sok filmet nézel, a szerzetesek valóban önmegtartóztató életet éltek minden tekintetben, de a korbácsolás nagyon ritka lehetett.
2023. aug. 21. 19:08
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Nem volt ez azért olyan jellemző.

Flagelláns mozgalom a neve, a XIV. században pápai bulla tiltja be ezeket.

2023. aug. 21. 20:19
 4/13 anonim ***** válasza:
76%
Ez a Bibliának a tökéletes félreértése volt. A testi vágyakat nem az önkínzás, hanem az újjászületés, illetve a Szentlélek folyamatos vétele tartja halálban. Szerintem a böjtöt érthették félre, és emiatt alakulhatott ki ez.
2023. aug. 21. 22:15
 5/13 A kérdező kommentje:

"Mert NEM idegesek voltak! A nyugtató növények az idegesség, álmatlanás ellen használnak, nemi vágyak ellen nem."

De, a komló például csökkenti a nemi vágyat. És valószínűleg van más is.

2023. aug. 21. 22:21
 6/13 A kérdező kommentje:

"Szerintem sok filmet nézel, a szerzetesek valóban önmegtartóztató életet éltek minden tekintetben, de a korbácsolás nagyon ritka lehetett."

Akkor a tüskés öv is csak valami hasonló legenda?

2023. aug. 21. 22:22
 7/13 anonim ***** válasza:
67%

Bár én arról sose hallottam még, de könnyen lehet, hogy nem legenda. Viszont általánosan elterjedt használata biztos nem igaz.

2023. aug. 21. 23:05
 8/13 anonim válasza:
51%
te az aszkátákra gondolsz
2023. aug. 21. 23:32
 9/13 Prókátor ***** válasza:
79%

Az ún. flagelláns mizgalmakat valóban betiltották, de azok nem szerzetes rendek voltak!

A korbács a mai napig használatos, főleg a vallásosságot átlag feletti szinten gyakorló csoportoknál, ugyan úgy, mint a silencium, az általad említett szöges öv. Viszont! A korbácsolás és az önsanyargatás SOHA nem szolgálta a nemi vágyak távoltartását. Mindezek az eszközök a különféle bűnök büntetésére szolgáltak.

2023. aug. 21. 23:42
 10/13 anonim ***** válasza:
79%
ahogy 9 irja, nem a nemi vagyak elfojtasat szolgalta. hanem a szenvedest. mert ugy gondoltak, minel jobban szenvednek, annal nagyobb esellyel lehetnek szentek.
2023. aug. 22. 03:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!