Súlyos bűn, ha ma nem tudok misére menni, mert egy pici faluban nyaralunk és a környék templomaiban nincs mise, csak a messzebb lévő városokban?
Nagyboldogasszony van, amikor hivatalosan kellene menni.
Bánom, hogy nem tudok, elmentem a falu templomához és a szomszédos falu nagyobb templomához is jó korán, hogy nehogy lemaradnak, ha mégis van. Megnéztem a miserendet is (interneten nincs fent) és sajnos nincs, vasárnap is csak korábban van egy, a másikban még akkor sincsen.
A legközelebbi városok 10-20 km-re vannak, ráadásul a család még megy is valahova.
Ez milyen súlyos bűn? Már nem áldozhatok jövő vasárnap?
#20.
A zsidók is zsinagógába járással vagy templomi áldozattal ünnepekték korokban megfelelően szombaton vagy a nagy ünnepeken (pszáh, sávuót, szakkör, jom kippur és még a telihold/hónapkezdet ünnepei).
A vasárnapi szentmisék még hagyján.
De "Nagyboldogasszony" napját teljesen ABSZURDNAK találom. Anyagi test a szellemvilágban...! Ez az ókori világnézet ránk ragadt agyhúgyköve.
Egyébként jellemző a Piuszokra: Olyankor, amikor társadalmi problémák feszegették a világot, porhintésnek valami dogmát kanonizáltak! (1854.12.08, 1950.11.01) Hát, ha ez a nyájnak -birkáinak! - mennyei malaszt, a lelkük rajta...
"Anyagi test a szellemvilágban...!"
Nekem a szellemvilág kifejezés tűnik elég abszurdnak, mint valami valami pogány vallás szakszava, pl a sintóé. A Biblia nem ír sehol szellemvilágot. Másfelől, Jézus is testben támadt fel és ment fel a mennybe :)
De ugye mit számít, hogy mit ír a Biblia. Mellesleg Illést is testben ragadta el Isten, de hol számít az ilyesmi.
Még hogy Sola Scripura :P
Hogy idézzem? Ilyet senki nem is állít :)
Szerintem először olvass utána annak, amiről okoskodni szeretnél, mert fingod sincs a dolgokról.
#23.
Ebben nem kötelező hinni a kereszténységhez, de sokan elfogadják a hagyományt, még néhány protestáns is az ortodoxok, antikhalédóni ortodoxok, anglikánok és katolikusok mellett. Nagy hagyománya van, de nem a Bibliában szerepel.
Ugyanakkor nem Mária az egyetlen, aki a földi testével lépett a mennyekben romlás, tisztátalanság és halál nélkül. Ott van Énok és Élijáhu is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!