Súlyos bűn, ha ma nem tudok misére menni, mert egy pici faluban nyaralunk és a környék templomaiban nincs mise, csak a messzebb lévő városokban?
Nagyboldogasszony van, amikor hivatalosan kellene menni.
Bánom, hogy nem tudok, elmentem a falu templomához és a szomszédos falu nagyobb templomához is jó korán, hogy nehogy lemaradnak, ha mégis van. Megnéztem a miserendet is (interneten nincs fent) és sajnos nincs, vasárnap is csak korábban van egy, a másikban még akkor sincsen.
A legközelebbi városok 10-20 km-re vannak, ráadásul a család még megy is valahova.
Ez milyen súlyos bűn? Már nem áldozhatok jövő vasárnap?
#12.
Ugyanazért, amiért nem tudtam eljutni misére: kb. egy egész vagy háromnegyed ország van a nyaralónk és az aktív lakhelyem között.
Jó tudni, hogy akkor ezek szerint repülőgépre kellene ülni, ha valaki olyan országban van, ahol alig van katolikus hit
Olyan országban voltál, akkor nem bűn. De te olyan országban voltál ahol nem kellett volna repülőre ülnöd, szimplán csak lusta voltál.
#17.
Buszozni napi 1-2 járattal délelőtt és délután 20 kilómétert, majd átgyalogolni az egész városon, mindenkőzben a család meg elmegy otthonról? Jól értem? A másik városba max. bevitetni tudtam volna magam, mert ott reggel lehetett (ha volt) mise, amikor még busz sincs.
Isten tudja...
A 3. parancs kimondja: "Az Úr napját szenteld meg!" - ezt mondja ÉS NEM TÖBBET! Érteni lehet alatta a pihenést, vallásos elmélyülést szellemi feltöltődést.
Igen ám, de az "Anyaszentegyház" első parancsolata ezen túllép:
"A vasárnapot és a kötelezõ ünnepeket szentmisével és pihenéssel szenteld meg!"
Nehogy már én döntsem el! 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!