Miért szökött el Jézus a szüleitől gyerekkorában és miért nem volt tekintettel rájuk?
A probléma, hogy erre az alapján következtettek, hogy manapság ez furcsa. De Jézus nem ma él, nem ma maradt a templomban. A leírtakból és a reakciókból pedig egyáltalán nem következik, hogy József és Mária hanyagok lettek volna vagy másként cselekedtek volna mint akkoriban az összes többi szülő és ahogyan akkoriban szokás volt.
De ezt már leírtam azonban csak azt sikerült eddig szajkózni, hogy "én a gyerekemet ....". De ez az eset jóval régebben történt egy másik kultúrában. Nem lehet rá következtetéseket levonni az alapján, hogy manapság nálunk mi hogyan szokás.
@ "hanem egy súlyos értelmezési hibádról"
- "Jézus miért tetted ezt velünk?"
A szülők hárítanak, majd pont ők fogják beismerni, hogy hibáztak.
-Miért kerestetek? Nem tudtátok, hogy Atyám dolgaiban kell lennem.
Ha már lehazudjátok, hogy itt felejtettetek, legalább annyi eszetek legyen, hogy nem kerestek meg.
Okos értelmezés az biztos.
szp72 !
A történet leírásából én azt következtetem,hogy Jézus szülei nem járták be újra és újra a zarándokoló tömeget Jézus keresgélve,hanem ott keresték,ahol elveszették:a templomban.
Szerintem hogy felkészítse őket hogy majd a halálával is eltűnik három napra.
Csak eggyet nem értek. Szűz Mária állítólag büntelen volt ( Szent József nem érte el Jézus 30 éves korát) és még lett neki mondva hogy megváltot szül. Akkor hogyan nem tudta. Hogyan nem látta át hogy a 3 napos eltűnése a 3 napos halálát jelképezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!