Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szökött el Jézus a...

Miért szökött el Jézus a szüleitől gyerekkorában és miért nem volt tekintettel rájuk?

Figyelt kérdés
A történetből jól látszik, hogy nagy bölcsesség birtokában volt már akkor is. Még sem volt tekintettel a szüleire akiknek hatalmas aggodalmat okozott, amit elkerülhetett volna.

2023. aug. 14. 11:41
1 2 3
 11/25 szp72 ***** válasza:
76%

@ "A szülei felejtették ott. Nem voltak körültekintőek."

Ez persze nem felel meg a valóságnak, a Szentírás nyilvánvalóan nem ezt mondja:

- Fiam! Miért tetted ezt velünk? Íme, apád és én bánkódva kerestünk téged.

- Miért kerestetek engem? Nem tudtátok, hogy nekem az én Atyám dolgaiban kell lennem?

Tehát egyáltalán nem a szülők gondatlansága, hanem Jézus saját döntése miatt történt ez. Jézus már 12 éves volt, nem kézen fogva vezetett kisgyerek, tehát tudnia kellett, hogy mikor indulnak, és mi a szülői elvárás, különben semmi értelme a fenti párbeszédnek.

2023. aug. 15. 12:14
 12/25 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem meg a szülők áthárították a felelősséget a gyermek Jézusra. Nekem mindenképpen fura, hogy egy napig nem foglalkoztak azzal, hogyan viseli a gyerek a hosszú gyaloglást a forró úton.

De mindegy, legyen igazad.

2023. aug. 15. 13:03
 13/25 ...Laci ***** válasza:
47%

Szerintem is a szülők részéről volt ez felelőtlenség, hogy nem vigyáztak rá.

Más dolog is utal arra, hogy Jézus kapcsolata a családjával nem volt egyáltalán felhőtlen. "...Testvérei sem hittek ugyanis benne..." Ha József és Mária tudatosan Messiásként nevelik Jézust, hogyan fajult el a dolog odáig, hogy testvérei nem hisznek benne. Akkor mit taníthattak nekik a szüleik?

Ezt is egy példaként hozom fel arra, Jézus családja nem támogatta őt kellőképpen küldetésben. (Minden egyéb érdemük mellett.)

2023. aug. 15. 20:22
 14/25 anonim ***** válasza:

11.Hsz!

Hiányzik az elképzelésedből a logika!

Ha gondos szülei lettek volna,nem egy nap után keresik.

2023. aug. 16. 13:52
 15/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ezek a tények közel 2000 éve le vannak jegyezve a Bibliában s nem mai szemléletről van szó!

2023. aug. 16. 17:21
 16/25 A kérdező kommentje:
Ezért nem is értem, hogy miért pont a mai és hiányos információk alapján próbáljátok megítélni Máriát és Józsefet főleg, hogy nem ez volt a kérdés.
2023. aug. 16. 17:49
 17/25 szp72 ***** válasza:
85%

@ "Hiányzik az elképzelésedből a logika!"

Lehetséges, én mindenesetre nem érzem, hogy hiányozna.

@ "Ha gondos szülei lettek volna,nem egy nap után keresik."

Bizonyára magadból indulsz ki, akit 12 évesen még nem mertek elengedni sehová. Én ilyen idős koromban már több napos táborokban nyaraltam, ahol a szülők napokig semmit sem hallottak felőlem.

Jézust a szülei az első nap végén, vagyis az első éjszakai táborhelyen keresték, s napközben azért nem, mert azt hitték, hogy a rokonoknál a többi gyerekkel vonul, mint ahogy máskor.

Mindenesetre ha hanyagok voltak, akkor hazugok is, mert Jézus tették felelőssé a történtekért. A 12 éves Jézusnak meg bizonyára módfelett kevés esze volt, mert egy átlag 12 éves azért nem marad véletlenül három napra egy városban, hanem próbálja megtalálni az övéit, a napi program ismeretében.

2023. aug. 16. 23:05
 18/25 anonim ***** válasza:

szp72!

Jézus esze kondíciójáról a rabbik tettek tanúbizonyságot.

Szülei nem hazudtak,csak hárították a szülői felelősségüket a gyermekre.

Én 5 éves koromtól a bátyáimmal minden nyáron egész nap a Körösben fürödtem,illetve fociztam a partján. 14 évesen egy barátommal letekertünk a Balatonra (mintegy 350 Km-re).

Ezek ellenére a 3 gyermekemet nem hagytam 12 évesen 24 órára felügyelet nélkül.

2023. aug. 16. 23:35
 19/25 A kérdező kommentje:

A leírtak melyik része utal arra, hogy hanyagok voltak vagy másként jártak el mint akkoriban szokás volt?

Még Jézus válasza is azt mutatja, hogy szándékosan maradt ott. Nem azt mondta, hogy nem az ő hibája mert őt ott hagyták a szülei hanem azt, hogy szándékosan volt ott.

Nem értem miért kell ezzel szabotálni a kérdésemet.

2023. aug. 17. 07:41
 20/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem a kérdésed "szabotálásáról" van szó, hanem egy súlyos értelmezési hibádról.

Arról,hogy Jézus sohasem szökött el szüleitől!

Szülei figyelmetlenek voltak,akik ottfelejtették a rájuk bízott Jézust a templomban.

2023. aug. 17. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!