Nem merek gyónni, mert van egy rossz élményem a gyónással. Hogy menjek bátran gyónni?
Az a baj, hogy nem merek gyónni. És az itteni papok is ismernek. De szeretnék gyónni, rendszeresen, de ez a rossz emlék miatt nem merek.
Évente 2x veszem rá magam, de akkor is remegve megyek. Pedig kedvesek. Keresztények, tudtok vlmi tippet?
A gyónáshoz tartozik az is, hogy a gyóntató tanácsokat ad, próbál segíteni az adott, főleg rendszeres bűnök elkerülésében.
Azt messze nem hiszem, hogy leszedte volna egy pap a fejed (jelképesen se), csak sok ember valami gonosz büszkeségből képtelen elfogadni minden építő jellegű kritikát és ezeket hozzád hasonlóan személyes sértésnek veszi.
Voltam hasonló helyzetben, szóval megértelek.
Én ismerősöktől érdeklődnék más atyák felől, hogy ki hogy gyóntat. Itt a környékünkön tudok olyan atyát, aki szerintem senkinek nem szedte le a fejét, sőt... Hozzá én bármikor szívesen megyek.
Ha olyanhoz megyek, akit egyáltalán nem ismerek, akkor én is kicsit szorongva szoktam menni.
A 8-as válaszoló igazat írt.
A bűneinket Istennek kell megvallani. Ő ezt szeretné.
Ha esetleg emberi károsultja is van a dolognak, akkor pedig kérjünk tőle bocsánatot, és igyekezzünk jóvátenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!