Jezus azt mondta, hogy tagadd meg magad és kövess engem. A "magad" alatt az egót érti?
Figyelt kérdés
2023. aug. 6. 19:32
1/6 anonim válasza:
Szerintem azt érti, hogy ne csináld te is azt, amit Péter csinált Vele, mikor Ő ezt mondta.
De Tőle is megkérdezheted. Él... :)
4/6 anonim válasza:
Nem, ez azt jelenti, hogy a rossz szokásaidat, a bűneidet tagadd meg, amik elválasztanak Istentől.
5/6 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy saját magad elé helyezed Őt, háttérbe szorítod magad. Ha inkább kedved lenne átbulizni naz egész éjszakát, de aznap gyülekezetbe kellene menned, akkor lemondasz pl a bulizásról Krisztusért és elmész a gyülekezetbe. Majd olyn napra szervezel kikapsolódást, amikor nincs gyülekezet. Persze ez a legkisebb "áldozat", amit hozhatsz Krisztusért. Ennél komolyabb helyzetek is adódhatnak az életben, és Krisztus szavai,hogy "....tagadja meg magát és kövessen engem" egyfajta gondolkodásmódot jelent, ami alapján minden döntésedet alárendeled annak, hogy adott esetben milyen döntéssel bizonyíthatod Isten és Krisztus iránti szeretetedet és odaadásodat.
6/6 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy amikor pl. a legszívesebben elküldenéd a szomszédodat melegebb éghajlatra, ezt leküzdöd magadbban, és helyette Jézus szeretetét közvetíted felé. Azaz nem önmagadként, hanem Jézusként viselkedsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!