Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki mondta először - bármilyen...

Ki mondta először - bármilyen nyelven történt is - hogy az atya, a fiú és a szentlélek nevében?

Figyelt kérdés
2023. jún. 3. 19:03
1 2
 1/12 tgt ***** válasza:
85%

"Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." Máté 28.19.

Elvileg Jézus mondta, de lehet, hogy ez a rész későbbi betoldás, mivel sem előtte, sem utána nincs a Bibliában szó Szentháromságról.

2023. jún. 3. 19:19
 2/12 anonim ***** válasza:
45%

"mivel sem előtte, sem utána nincs a Bibliában szó Szentháromságról"

Pedig már Jézus keresztelkedésekor megjelenik, a Szentháromság mindhárom személyét egyszerre "látjuk" (illetve halljuk).

2023. jún. 3. 22:06
 3/12 tgt ***** válasza:
45%

"Megkeresztelkedése után Jézus nyomban feljött a vízből. Akkor megnyílt az ég, és látta, hogy az Isten Lelke mint galamb leszállt és föléje ereszkedett. Az égből szózat hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik.”

Ez volna a Szentháromság? Szó sincs róla.

2023. jún. 3. 22:23
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

3

Na de az égből szólott az Atya és leereszkedett a Lelke.A fiú meg maga Jézus Krisztus.Akárhogyan számolom ez három.

2023. jún. 4. 09:13
 5/12 tgt ***** válasza:
31%
Valóban, az Istennek van lelke, hiszen már a teremtéskor Isten lelke lebegett a vizek felett.De hogy ez a lélek önálló személyiség lenne, akihez imádkozni lehet, akinek a nevében keresztelni kell, az nem olvasható ki a Bibliából. Az apostolok sem az Atya Fiú Szentlélek nevében kereszteltek. Ez is azt bizonyítja, hogy ez a felhívás nem hangzott el Jézus részéről, hanem későbbi betoldás.
2023. jún. 4. 09:52
 6/12 anonim ***** válasza:
25%
Atya, Fiú és a szentlélek - Aki van, aki volt és aki ezután jön el
2023. jún. 4. 10:12
 7/12 anonim ***** válasza:
55%

Lehet érdemes lenne többet olvasgatni a Bibliát akkor, mert ha ez a Lélek rendelkezik a személy minden tulajdonságával, sőt a Szentlélek közbenjár értünk az Atyánál, akkor nagyon is kiolvasható belőle.

2023. jún. 4. 13:34
 8/12 tgt ***** válasza:
17%
Hol is írja ezt a Biblia?
2023. jún. 4. 13:54
 9/12 anonim ***** válasza:
75%

Egész pontosan itt:

Róm 8,26-27

Gyöngeségünkben segítségünkre siet a Lélek, mert még azt sem tudjuk, hogyan kell helyesen imádkoznunk. A Lélek azonban maga jár közben értünk, szavakba nem önthető sóhajtozásokkal. S ő, aki a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten tetszése szerint jár közben a szentekért.

Persze majd erre is azt mondod, hogy biztos későbbi betoldás, mint mindenre, ami nem egyezik nézeteddel :)

Itt például 40 csak személyre jellemző tulajdonságot sorolnak fel. Persze egy két esetben lehet mondani, hogy megszemélyesítés szép irodalmi eszköz, de 40 különböző tulajdonságra már kicsit arcpirító :)

[link]

2023. jún. 4. 14:05
 10/12 tgt ***** válasza:
63%
Értem, tehát te több istenben hiszel. Az egyik isten a másik istent leküldte a földre, hogy az járjon közben az emberért a harmadik istennél. Gratulálok.
2023. jún. 4. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!