Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus amikor azt mondta a...

Jézus amikor azt mondta a kereszten, hogy beteljesedett Atyám azt mire értette?

Figyelt kérdés

2023. júl. 12. 15:56
1 2
 1/12 47. ***** válasza:
12%
Hogy bejött az apja vágya. Kinyíratta a fiát egy pár deszkán.
2023. júl. 12. 16:21
 2/12 Kései Sirató ***** válasza:
79%
A megváltásra értette, mert akkor megtörtént a megváltás, beteljesedett az erre vonatkozó prófécia.
2023. júl. 12. 16:32
 3/12 KZitus ***** válasza:
47%

Szia

A János 19:30-ban azt olvasom Krisztus azt mondta "elvégeztetett". Mire gondolhatott? Szintén Jánosnál olvashatjuk korábban a János 17:4-ben, ahol Krisztus ezt mondta: "Én megdicsőítettelek a földön, és elvégeztem a munkát, melyet nekem adtál."

„Elvégeztetett!” János 19:30. Ezzel kifejezte, hogy mindent megvalósított, ami Jehova szándéka volt vele kapcsolatban. Először is, mivel mindhalálig feddhetetlen maradt, hazugnak bizonyította Sátánt. Nyilvánvaló lett, hogy egy tökéletes ember képes Jehovához hűségesen élni, bármit tesz is Sátán. Másodszor, Jézus váltságul adta az életét, hogy a bűnös emberek jó kapcsolatban lehessenek Jehovával, és örök életben reménykedhessenek. Harmadszor pedig, Jézus kiállt Jehova uralmának a jogossága mellett, és tisztára mosta az Atyja hírnevét.

Jézus önként adta fel az életben maradásért vívott küzdelmet, mivel már minden elvégeztetett. Jézus készségesen „halálra adta az életét” Ézsaiás 53:12; János 10:11.

2023. júl. 12. 20:23
 4/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
18%

Előrebocsátom, hogy szerintem Jézus, ha létezett egyáltalán, hétköznapi ember volt, csak 2000 év alatt felruházták mindenféle marhaságokkal, ami az egyházaknak érdekében állt, a buta tömegek megvezetésére. Mindamellett egy is csak egy Google-kérdés:

[link]

„Elvégeztetett" (János 19:30). Jézus utolsó szavai azt jelentették, hogy szenvedése a végéhez közeledett, és a munkát, amit az Atya rá bízott (evangélium hirdetése, csodák, üdvösség szerzése) elvégezte, teljesítette, befejezte. A bűn adósságát kifizette.

2023. júl. 12. 21:00
 5/12 anonim ***** válasza:
70%

4-es!

Te már csak tudod!😁

Szeretem, amikor marxisták magyarázzák a Bibliát és a hitet.

2023. júl. 12. 22:16
 6/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
20%

5.

Ne kötekedj!

Milyen marxista, ne hazudozz, ne sértegess!

Nekem ez a véleményem, nincsenek földöntúli képességű emberek.

Emberek vannak, fizikai valóság van.

2023. júl. 13. 02:53
 7/12 anonim ***** válasza:
58%

Az stimmel, hogy hétköznapi ember volt, nem voltak földöntúli képességei, maga a Biblia írja, hogy kiüresítette magát, emberré lett. Nem élt isteni mivoltának hatalmával. Egyetlen dolgot tett: engedte, hogy az Atya éljen benne, általa. Erre mindannyiunknak ugyanúgy lehetősége van.

2023. júl. 13. 14:02
 8/12 anonim ***** válasza:
(Nem az 5-ös voltam)
2023. júl. 13. 14:05
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

Hogy lett volna Jézus tökéletes! Ocsmány bűnöket követett el:

-Eldobta az életét

- Tönkretette idegileg édesanyját és szeretteit.

-Idegeneket feltámasztott, de hagyta meghalni Józsefet és azt a rengeteg embert akik akkoriban körülötte meghaltak!

-Istenként ismerte a jövőt, tehát tudta, mit fog okozni a tanítása, amit nem írt le. Ezért a mai napig háborúznak miatta az emberek....

2023. júl. 13. 21:11
 10/12 ...Laci ***** válasza:
A követői lelki értelemben megváltásban részesülnek. Ez teljesedett be. Azonban kereszthalála (amely nem az Ő hibája volt) az ember fizikai megváltását nem tette lehetővé. Tanítványai és Pál is kifejezték ezt. A második eljövetele által teljesedhet be a testünk megváltása és az eredendő bűn eltörlése.
2023. júl. 13. 22:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!