Vajon mi a magyarázat a korán csodáira ha valóban azok?
"a vas az égből jött"
Na, például pont ez nem igaz.
Ugyanis ez arról szól, hogy A MÁR KÉSZ Földre dobta le a vasat Allah.
Ez pedig nagyon nem így történt.
Mondanál még ilyen csodát?
Ezekről lehetne részletesen beszélni, de akkor írj le pontosan egy ilyet.
Ahogy én tettem.
"a vas az égből jött"
A bolygónkon található vas egy csillag belsejéből érkezett, nem az égből. Ahogyan a bolygónk belsejébe sem az égből került oda. Azért hihették régen, hogy az égből érkezett, mert egyes meteoritok tartalmazhattak megfigyelhető mennyiségű vasat.
"a hegyek ékek"
A hegyek nem ékek.
"a földrészek vándorolnak"
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a Korán írásakor lejegyzett földrész szó megegyezik a szó mai jelentésével, értelmezésével.
"az óceánok nem keverednek egymással"
A legprimitívebb hétköznapi hajós is könnyedén meg tudta figyelni, hogyan viselkednek a vizek, amikor találkoznak. Jellemzően nem pont egyszínűek szoktal lenni, így a jelenség felismerése nem igényelt különleges képességeket.
"a szél miatt van eső"
Szélcsöndben is tud esni az eső. Nem igaz, hogy a szél okozza.
"7 szférája van a légkörnek 7 ég"
Milyen szférákról beszélsz?
"meg a magzatfejlődés"
Nem tudom mire gondolsz. De a korabeli kecskepásztorok már jelentős tudásra tettek szert a vemhes állatok és megszűlt vagy elvetélt magzatjaikról. (A Bibliában is olvashatsz hasonló témában.)
"megjósolta hogy hogy bizánc veresége után győzelmet fog aratni a perzsák felett a leglaposabb földön Jerikóban"
Melyik évre jósolta meg konkrétan a győzelmet?
Nem látom ezek egyikében sem a korát megelőző bölcsesség jelét, csupán az akkori ember tudományos szintjét tükrözi vissza az írás.
Nem írtál az egyértelmű tévedésekről, mint például arról, hogy a Hold kettészakadt. Amiről tudjuk, hogy soha nem történt meg.
"Nem írtál az egyértelmű tévedésekről, mint például arról, hogy a Hold kettészakadt. Amiről tudjuk, hogy soha nem történt meg."
Honnan tudod hogy nem történt meg mikor a Hold kettéválasztása kis ideig tartott majd visszaállt az eredeti állapot? Ezt tudományosan nem lehet cáfolni. Ahogy azt sem tudod cáfolni hogy Mózes kettéválasztotta a tengert.Ez is rövid ideig tartott majd visszaállt az eredeti állapot.
"A bolygónkon található vas egy csillag belsejéből érkezett, nem az égből."
Ugyanazt jelenti. Lényeg hogy nem itt a földön keletkezett.
"A hegyek nem ékek."
Gondolom a hegy a föld alatt is folytatódik, de ez szimbolikus inkább szerintem.
"A legprimitívebb hétköznapi hajós is könnyedén meg tudta figyelni, hogyan viselkednek a vizek, amikor találkoznak. Jellemzően nem pont egyszínűek szoktal lenni, így a jelenség felismerése nem igényelt különleges képességeket."
Nem a szín a lényeg hanem a sótartalom. Nem keveredik a édes és a sós víz.
Ezt viszont nem tudhatta mindenki akkoriban.
"Szélcsöndben is tud esni az eső. Nem igaz, hogy a szél okozza."
Szél nélkül nem esne az eső a szárazföldekre.
"Nem tudom mire gondolsz. De a korabeli kecskepásztorok már jelentős tudásra tettek szert a vemhes állatok és megszűlt vagy elvetélt magzatjaikról. (A Bibliában is olvashatsz hasonló témában.)"
Az embrió kialakulásáról ír ami sejtszintű kezdetben. Erről sem nagyon tudhattak akkoriban.
"Melyik évre jósolta meg konkrétan a győzelmet?
A háború már folyamatban volt mikor megjósolta a kinyilatkoztatott vers hogy a bizánciak előbb veszítenek majd megnyerik a háborút a perzsák ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!