Melyik lehet ez az Ige, Isten hűségéről?
Valószínűleg a Zsoltárok könyvében van megírva (de nem biztos), hogy Isten MINDENKOR Dáviddal volt (vagy a királlyal - de ebben az estben akkor Dávid írta a Zsoltárt).
Tehát nem arról van szó, hogy Isten minden ellensége kezéből kiszabadította Dávidot, hanem hogy vele volt MINDEN nyomorúságában, üldöztetésében, szenvedésében.
Nem tudom szó szerint idézni a verset, de erről szól a vers.
Melyik lehet ez az Ige?
Több ilyen igehely is van
Zsoltárok 5:11 " De akik nálad keresnek menedéket, mind ujjongani fognak,
mindig örömmel kiáltanak."
Nem engeded, hogy ellenségeik közelítsenek feléjük,
és akik szeretik nevedet, ujjongani fognak.
Zsoltárok 56:3,4 "Amikor csak elfog a félelem, én tebenned bízomr.
Istenben – akinek a szavát dicsérem –,Istenben bízom, nem félek.
Hús-vér ember mit árthat nekem?"
Zsoltárok 57:2,3 "A legfelségesebb Istenhez kiáltok,
az igaz Istenhez, aki véget vet a bajoknak az érdekemben.
Segítséget küld az égből, és megment engem.Megakadályozza, hogy belém marjanak.Isten kiárasztja rám odaadó szeretetét és hűségét."
Zsoltárok 59:17 "Ó, Istenem! Te vagy erőm forrása, neked énekelek dicséreteket,mert Isten az én biztos menedékem, Isten, aki odaadó szeretettel bánik velem."
1Krónikák 17:16–27
"Dávid király akkor bement Jehova elé, leült, és így szólt: „Ki vagyok én, ó, Jehova Isten? És mi az én családom, hogy eljuttattál idáig? És mintha ez nem lenne elég, ó, Isten, még a távoli jövőre nézve is szólsz a te szolgád házáról, és úgy tekintesz rám, mint akit még inkább fel kell magasztalni, ó, Jehova Isten! Mit is mondhatna még neked a szolgád, Dávid az engem ért megtiszteltetésről, amikor olyan jól ismered a szolgádat! Ó, Jehova! A te szolgádért és az akaratoddal összhangban* tetted mindezeket a nagy dolgokat, feltárva nagyságodat. Ó, Jehova! Nincs hozzád hasonló, és nincs Isten rajtad kívül. Mindaz, amit hallottunk, csak megerősíti ezt. Melyik nemzet olyan a földön, mint a te néped, Izrael? Az igaz Isten elment, és megváltotta őket mint népét. Nevet szereztél magadnak nagy és csodálatot keltő tetteiddel,+ nemzeteket űzve el a néped elől, amelyet megváltottál Egyiptomból. Népeddé tetted Izraelt, a te népedet örökre. És te, ó, Jehova, te lettél Istenük! Most pedig, ó, Jehova, teljesedjen be az az örök érvényű ígéret, amelyet szolgádról és a házáról mondtál, és cselekedj az ígéreteddel összhangban. Maradjon fenn és legyen felmagasztalva a neved örökre, hogy az emberek ezt mondják: »A seregek Jehovája, Izrael Istene az Isten Izrael fölött«, és szilárduljon meg előtted szolgádnak, Dávidnak a háza. Mert te, Istenem, kinyilatkoztattad a szolgádnak, hogy házat szándékozol építeni neki. Ezért fordul hozzád bizalommal a te szolgád ebben az imában. Most azért, ó, Jehova, te vagy az igaz Isten, és te ígérted ezeket a jó dolgokat szolgád felől. Ezért ha jónak látod, áldd meg a te szolgád házát, hogy örökre fennmaradjon előtted, hiszen te, ó, Jehova, megáldottad, és örökké áldott az!”
"De én mindenkor veled vagyok, te fogod az én jobb kezemet. Tanácsoddal igazgatsz engem, és azután dicsőségbe fogadsz be engem. Kicsodám van az egekben? Náladnál egyébben nem gyönyörködöm e földön! Ha elfogyatkozik is testem és szívem: szívemnek kősziklája és az én örökségem te vagy, oh Isten, mindörökké!"
Zsolt. 73,23-26.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!