Hogy lehet lerázni a Jehova tanúit?
Röviden:
Én ateista vagyok és eljöttek hozzám kb. egy hete. Én szépen elmagyaráztam nekik, hogy miért nem hiszek istenben. Nem akartam, hogy azt gondolják, hogy a külvilág tele van gonosz emberekkel, akiket meg kell téríteni. Azt is meg szerettem volna mutatni, hogy sok gondolkodás után jutottam arra az álláspontra, ahol vagyok.
Azóta párszor megjelentek megint, de nem akarok velük tiszteletlenül bánni, a fent említett okok miatt.
Vidiripi
Jehova tanúinak van egy Vezető Testülete amely azt állítja magáról hogy ők Isten szócsöve.
De közben meg tévednek! Akkor hogyan lehetnek ők a szócső? A szócsőből nem az hangzik el amit Isten mond?
- Volt hogy a Vezető Testület téves időpontokra várt eseményeket!
Ha valaki olyat mond a tanúk közül ami nem illeszkedik az Őrtorony teológiába akkor az könnyen a vének előtt találhatja magát. A téves időpontoknak meg valahogyan el kellett terjednie és az csak úgy tud ha beszélnek róla.
Honnét vették a téves időpontokat ezek az úgynevezett tökéletlen tanúk? Jehova tanúinak nincs joga saját igei magyarázatokat kialakítani. Ha ezt teszik akkor az hitehagyásnak számít! Hiszen olyat állít amit a Vezető testület nem hagyott jóvá.
Akkor hogyan lehetséges az hogy még is elterjedtek ilyen tévtanok. Hiszen nem egy esetről van szó.
De még ha egy esetről is lenne szó. Miért nem igazította helyre ezt a VT.? Nem tudtak róla?
Egy ilyen szervezetben nem tudnak róla?
Nekem állt az alagsoromban a víz!
Heves esőzések voltak.
Máshol lakom.
Kimentem szivattyúzni.
Persze pont akkor jöttek arra téríteni. Látták a nyomoromat,hát bepróbálkoztak.
Mondtam, hogy nem akarok beállni.
Jaj, hát csak odaadnának egy prospektust.
Mondom, hogy nem kell.
Azután megkérdezték, hogy amúgy mi újság.
Erre azt mondtam, hogy nem akarok beszélgetni.
Azt hiszem elég bunkó voltam.
El is mentek.
*Napikamu. Egy ún. kereszTYén arra veri, hogy JT-ket fikázza. Jézus biztos megdicséri."
Nem tudom kire gondolsz itt, de a kereszténység egy vallás, míg a Jehova tanúi egy veszélyes szekta tagjai.
Én anno elkezdtem faggatni őket, beálltam az ajtóba, konkrét fogvatartottam őket. Minden olyan kérdést feltettem amiben biztos voltam, hogy nem tudnak válaszolni rá, vagy totál megzavarom őket.
Azóta nem láttuk őket, előtte heti szinten ráfeküdtek a csengőre.
De ha azt mondod nekik, hogy rendszeres véradó vagy és amúgy vadházasságban élsz...egy veled egyneművel(a hatás kedvéért), szerintem az is működik.
Ez 3 dolog egyben amit nem csípnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!