Thot isten vallása a legősibb vallás?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nehéz meghatározni, hogy most egyáltalán mi a vallás, de régebbi lehet, mint a hindu meg stb dolgok?
Illetve a smaragdtáblák tényleg léteznek?
2023. júl. 10. 12:48
1/10 anonim válasza:
Thot egy egyiptomi istenség, és több kultúra is megelőzte az ókori Egyiptomot; ilyen például Mezopotámia, aminek szintén fent maradt a vallása (legalábbis elég sok információ róla).
3/10 anonim válasza:
Hát már Ádám és Éva választottak maguknak Istent, a kígyót aki Sátán volt.
4/10 anonim válasza:
És ez jó is így, hogy nem egy zsarnok, hanem egy szabadságot propagáló "isten" kezében maradt az irányítás. Senkinek nincs szüksége arra, hogy akarata ellenére irányítsák és valamitől való félelmében cselekedjen, ahogyan azt a zsarnok keresztény isten elvárná.
5/10 anonim válasza:
Tudtommal még az egyiptomi istenek között se Thot volt az első, tehát nem. Illetve Thotnak nem is volt külön vallása, hanem a sok egyiptomi istenség közül volt egy.
Mi alapján jött ez a kérdés?
Amúgy a legősibb, forrásokkal alátámasztható vallás valószínűleg a sumer.
6/10 A kérdező kommentje:
Van egy hangoskönyv, a Thot smaragdtáblái, azt hallgatom.
2023. júl. 10. 16:25
7/10 anonim válasza:
Rendben, na és? Attól, hogy mondanak valamit, nem lesz igaz.
8/10 anonim válasza:
Én meg a Csillagkapu című sorozatot néztem régen, de nem teljesen értem, hogy kapcsolódik a kérdéshez. Ugye van fikció és valóság.
9/10 anonim válasza:
A legősibb vallásról nincsenek írásos emlékek. Hangoskönyv meg biztos nincs róla.
10/10 anonim válasza:
Buta vólt mint a tök. Mint egy lengyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!