Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Furcsa keresztény szokások?

Furcsa keresztény szokások?

Figyelt kérdés

A hétvégét a barátoméknál töltöttem, ott figyeltem fel a furcsa szokásokra, amin egész héten rágódtam, de csak nem tudok napirendre térni a történtek felett.

Figyelem! Megrázó sorok következnek!

- Húsok megmosásának tiltása: Csirkét akartunk grillezni, ezért odafelé beugrottunk venni - nála kibontás után tiszta nyálka volt, ezért lemostam. Haverom beront: Mégis mit csinálok? A csirkét ők nem szokták megmosni

- Ima kaja előtt: Leült a család az asztalhoz és imádkoznom kellett velük, annak ellenére hogy nem is tudom a szöveget. A subi-dubi nahát, köszönöm a kaját vicceskedésem nem vette jó néven a faterja

- Minden tiltása, ami keresztvetéshez hasonlít: Este elmenetel előtt befújom magam dezodorral - haver megszólal: Milyen istenkárolmó vagy! Mondom miért? Mert úgy fújod magad, mint aki keresztet vet, ebből nem szabad viccet csinálni

- Kereszt minden szobában - még a retyón is volt

- Lefekvés előtti ima: Jövök ki a fürdőből, ő áll fel az ágy mellől, elérzékenyülve könnyezik. Megszólal te is gyakorolhatnád a hitet velem - erre már nem is mondok semmit. A sötétben fekve hallgatom aohgy zsolozsmázik

- Reggeli ima: hajnal 6kor, ott térdel megint az ágya mellett és fojtott hangon imádkozik - erre kelek

- Vasárnapi mise: amiről végig mukkot se szólt, egész család kiöltözve mintha díjátadóra mennének - nekem meg full kómásan, másnapos pólóban kellett hazatekernem. Ezekután a Marduk pólóm nem akartam felvenni, még megégetnek

Aznap délután még felhívott jövő héten is megyek e, a családja is szeretettel vár - mondom még nem tudom hogy lesz

Ha jól sejtem most jönne a térítés rész? Faterja elbeszélgetne velem a vallásomról, mint arra kísérletet tett élelmezésem után

Baráti körben amúgy tök normális a srác, de azt hiszem ez volt az utolsó alkalom a nála

Vagy én gondolom túl?

2023. júl. 6. 23:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
68%

10. En ismerek ilyen csaladot, tobbet is, bar nem vagyok katolikus. van, ahol minden ajtonal szenteltviztarto edeny is van, amivel keresztet vetnek, ha bemennek a szobaba. Vagy szenteltvizzel korbespriccelik a lakast az ordog ellen. Vagy ha a csalad autoutra indul (tobb mint 10 perces), az apa szentelvizzel megald minden csaladtagot, nehogy bajuk essen. Maria szobrok a szobakban, esetleg a kertben is. Ezeket meg is szenteli a pap, ha kerik. Csodatevo medalt is vannak, akik hordanak. Vasarnapi misere jarni kotelezo, de sok katolikus akár minden nap jar misere! Bar hogy a reggeli zsolozsmahoz 6-kor fel kellene kelni, azt meg nem hallottam, kiveve, ha mint a kolostorokban, szamoljak a 3 orankenti zsolozsmazast egy csaladban.

Szoval nem biztos, hogy ki van találva. Egy vallasat komolyan gyakorlo katolikus csalad lehet.

4-es, kerdezo

En kulfoldon elek (nem USA es nincs GMO). Nalunk is tobb, mint 20 eve mondjak, hogy a nyers hust, es kulonosen a csirket ne mosd meg fozes elott, mert szetspricceled az esetleges fertozeses megbetegedes korokozojat a mosogato korul. A korokozo a fozes soran elpusztul, a megfozott husban nem lesznek mar benne. De a mosogato korul szetszorodott nyers csirkelé rakerul a szendvicsre, egyebekre, es etelmergezest okozhat.

Ezzel egyutt, en tobb mint 20 eve mosom a csirket es minden mas hust is (kiveve ha le van daralva vagy fel van kockazva), mivel góré / romlott íze van a megmosatlan csirkenek fove is, a levének is. Kicsit lepucolom a mosogatot utana, de olyan is van, hogy nem azonnal, es nem vettem eszre, hogy bajunk lett volna. Ebben teljesen veled tartok, en is lemostam volna. De ok ezt nem a vallas miatt csinaljak, lehet, hogy hallottak ezt az egyebkent logikusnak hangzo tanacsot... de en kiprobaltam egyszer mosas nelkul a csirket, hat...szoval megmosom.

9 voltam

2023. júl. 7. 06:51
 12/16 Kései Sirató ***** válasza:
81%
Nem tudod, hogy milyen vallású? Ha tudod, írd be a google keresőbe és tájékozódj! Ha nem tudod, kérdezd meg!
2023. júl. 7. 10:28
 13/16 Kései Sirató ***** válasza:

A csirke nem megmosása szerintem nem kapcsolódik a valláshoz, ezért:

[link]

[link]

[link]

2023. júl. 7. 10:30
 14/16 anonim ***** válasza:
68%
#6 Rom. kat. vagyok, az aki besegít a papnak az áldozáskor is farmerban polóban/pulóverben van egy fővárosi peremkerületben. A kiöltözés inkább a protestánsokra jellemző.
2023. júl. 7. 16:25
 15/16 IstenGyermeke1 ***** válasza:
67%

Ezek nem általánosságban bevett szokások. Ha nem veszem figyelembe a gúnyolódó hangnemet, azt szűröm le h egy olyan családnál jártál ahol a szülők nagyon mélyen hisznek az Úrban. Egyedül az evés előtti ima terjedt el széles körben, mert mindent Istentől kaptunk, illik neki megköszönni.

A többi szokással nincs bajom az imát nem lehet túlzásba vinni. Lehet h kicsit előítéletesek voltak veled, hitetlennel szemben a keresztvetésre hasonlító mozdultnál, a többi ellen nincs semmi kifogásom. Isten népét nem egy család alapján kéne megítélni.

2023. júl. 7. 17:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
semmi köze a kereszténységhez a csirke mosásnak... nem is értem, miért kötöd össze a kettőt. Amúgy olyan, mintha csak poénkodnál. Nem, nem hiszem, hogy jön a térítés.
2023. júl. 7. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!