Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hol van az édesanyám? A...

Hol van az édesanyám? A Menyországban,a Paradicsomban,a Purgatóriumban,a Pokolban,vagy mint Lázár,-Jézus barátja-,a halál alvásában piheni megérdemelt nyugalmát? Hol vannak ezek a helyek és lénye mely része van ott?

Figyelt kérdés

Mintegy 26 éve történt.

Egy csőtörést kellett elhárítanom és nem tudtam hívni őket vasárnap délben,amint máskor. Éjszaka nyugtalanul aludtam. Reggel hívtam őket az otthoni telefonon és a mobiljukon,de senki sem vette fel. Hivtam 3 bátyámat,de ők sem válaszoltak. Végül sógornőm titkárnője válaszolt.

-Jolika sógora vagy Amerikából?-Igen.-Azonnal hívd Jolikát,mert édesanyátok kórházban van. Nagy a baj!-

Jolika átadta a mobilt édesanyámnak.

Bélcsavarodás miatt hoztak be s amikor felnyitottak mindenütt rákos daganatokat találtak.Azokhoz nem nyúltak,csak ragtapaszokkal zárták a hasfalam. Felébresztettek,hogy búcsúzzak el szeretteimtől.

Hangja izgatott volt,mint amikor valaki egy nagy útra készül és elrendezi fontos dolgait. Semmi félelem nem volt a hangjában!

Végre találkozom Megváltómmal,de most rólad beszéljünk!

Haza ne gyere a temetésemre,mert nem mehetsz vissza a feleségedhez,míg nincs zöldkártyád....és sorolta végakaratát,hogyan viselkedjek feleségemmel,otthon élő gyermekeimmel,testvéreimmel. Jól ismert. Tudta mire van szükségem!...Mintegy 15 percet beszélt....Elfáradtam! Aludnom kell! Búcsúzzunk el!

Csak Édesapám maradt vele. Jött egy ápolónő és fájdalomcsillapítót adott be anyukámnak. Elaludt. Mintegy 30 perc után egy mélyet lélegzett és kilehelte Isten éltető leheletét.

Mi történik most vele?

Imádkozhatok hozzá? Befolyásolhatja az én életemet?

2023. jún. 27. 15:11
1 2 3
 21/22 KZitus ***** válasza:

"Itt például Jézus utal olyan bűnökre, amik a másvilágon nyernek bocsánatot:

Mt 12,32

Ha valaki az Emberfia ellen beszél, bocsánatot nyer, de ha a Lélek ellen beszél, nem nyer bocsánatot sem ezen, sem a másvilágon." - honnan jutottál arra a következtetésre, illetve miért gondolod azt, hogy itt Krisztus a másvilágon való megbocsátásról szólt?

Ha a Máté 12: 22 versétől veszed figyelembe a történetet, aminek a végén mondta Krisztus az általad idézett mondatot, akkor teljesebb kép alakul ki, miről is beszélt Krisztus a farizeusoknak és írástudóknak.

Jézus azt mondta a napjaiban élő farizeusoknak, hogy ha vakok volnának, akkor nem lenne bűnük; ez nyilvánvalóan azt jelentette, hogy a bűneiket Isten a tudatlanságuk miatt megbocsáthatná, mivel azonban tagadták, hogy tudatlanságban lennének, a ’bűnük megmaradt’ János 9:39–41. Jézus azt mondta, hogy „nincs mentségük bűnükre”, hiszen tanúi lehettek hatalmas szavainak és cselekedeteinek, melyek Isten szellemének voltak köszönhetőek (János 15:22–24; Lukács 4:18). Akik szavaikkal vagy cselekvésmódjukkal szándékosan és tudatosan káromolják Isten ily módon megnyilvánuló szellemét, azok ’örök bűnben vétkesek’, és azoknak nem lehetséges a megbocsátás Máté 12:31, 32; Márk 3:28–30; vö.: János 15:26; 16:7, 8. Ezekből a további versekből egyértelműen kiderül, mit jelen a "nem nyer bocsánatot sem ezen, sem a másvilágon."

2023. júl. 3. 21:51
 22/22 A kérdező kommentje:

20. Hsz!

Édesanyám halálát ne merészeld "ostoba példának" minősíteni,mert küldök neked egy ostoba vírust!

2023. júl. 26. 03:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!