Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hiszel abban hogyha meghal az...

Hiszel abban hogyha meghal az ember, utánna kimegy a lelke és Isten elé áll ítéletre?

Figyelt kérdés

Tehát mikor valaki meghal, pl szívinfarktus, balaset vagy akármi a lelke egyből kilép a testből és Isten elé állunk(vagyis Isten Fia a Jézus Krisztus elé mivel ő a megváltó, az Atya neki adta át ítéletet) és számot kell adni, tehát olyan mintha halál után , egy bíró székéhez állnánk és Isten,, Jézus a bírók. Számot kell adni mindenért hogyan éltünk, minden rossz szavunkért bűneinkért számot kell adni meghogy megtértünk e, és aki nem tért meg halál után örök kínba lesz része aki Istennek nem engedelmeskedett......

Mit tegyek? Félek ettől,! Alapból nemvagyok rossz ember hisz segítek másokon, amit tiszta szívböl teszek, inni adok a szomjazónak, szeretetből, tisztelek másokat, nem verek át senkit, szoktam imádkozni megvagyok keresztelve mint katolikus elsö áldoztam is... de nem akarok megtérni meg ilyenek... mert a vallas össze zavarja a fejemet... fiatal vagyok, egyedüálló szexuális életet élek, pedig mivel nincs házastársam bűn mert bujálkodás paráznaságnak számít. :( te hiszel ebben,?

2023. jún. 25. 17:51
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
75%
Vannak akik hisznek, ők inkább elhisznek és vannak akik tudják, ők megtapasztalták. Az utóbbit azokra értem, akik egy halálközeli élmény kapcsán megtapasztalták a túlvilágot és Istent. Számukra megkérdőjelezhetetlen ez a dolog, nem hit kérdése hanem tapasztalásé. Olvasgathatsz ilyen témában Raymond Moody-tól, Kenneth Ring-től, R. Kárpáti Pétertől, Jankovich Istvántól, de Dobronay László is fent van a Youtube-on.
2023. jún. 25. 19:08
 22/33 anonim ***** válasza:
76%

én már egyszer elájultam, fehér kép volt, akkor azt jelenti túlvilágon voltam?

ennyi erővel én is ezt mondhatnám.

2023. jún. 25. 19:21
 23/33 anonim ***** válasza:
76%
azért hiteltelenek sajna a halálközeli élmények is mert nem egyformák és kevés az összefüggés. persze ki tudjam lehet hogy a végét is mindenki máshogy éli meg
2023. jún. 25. 19:24
 24/33 anonim ***** válasza:
28%

Térj meg!

Igaz, hogy meg kell majd jelenjünk Isten ítélőszéke előtt, és számot kell adnunk arról, hogy hogyan cselekedtünk ebben az életben.

És ha szereted Istent, akkor élj is úgy, ahogy azt ő szeretné.

Javaslom, hogy olvasd el János evangéliumát, és János első levelét!

Akkor is ha már korábban olvastad őket.

Az jó, ha segítesz másokon, és szereted embertársaidat!

A házasságon kívüli nemi élettel pedig hagyj fel!

És ne félj! Isten szeret téged! A legjobbat akarja neked! Ő megbocsátja a bűnöket, melyeket elkövettél. Ezen korábbi tetteidet bánd meg és hagyd el őket, amilyen hamar csak lehet! Javaslom, határozd el már most, hogy felhagysz ezekkel. És még annyit írok, hogy nem állítom, hogy a házasságon kívüli szexen kívül bármi mást tennél emberekkel, ami rossz. Azért írtam többes számban, mert nem tudom. De az jó, ha más rosszat nem csinálsz, és örülök neki.

Ha pedig elbuknál véletlenül valamikor, miután elhatároztad, hogy nem akarod többé csinálni, amire rájöttél, hogy nem jó, fel a fejjel! Isten megbocsát neked, és szeret! Nem lök el magától. Csak folytasd az utat, amin elindultál vele, és légy továbbra is hű hozzá! (És persze továbbra is törekedj arra, hogy ne csináld azt a rosszat!)

2023. jún. 25. 19:27
 25/33 anonim ***** válasza:
75%

"Általában" ha leáll a légzés, és megáll a szív, akkor "szokott" előfordulni az úgynevezett halálközeli élmény, ami tényleg eléggé eltérő is lehet, ahogy 23# írja.

Ha elájulsz vagy alszol akkor az "normál" működés, nem lép ki a lélek.

Legalábbis egyes keleti tanokban ezt így magyarázzák.

2023. jún. 25. 19:28
 26/33 NTBS ***** válasza:
74%
Én hiszek.
2023. jún. 26. 08:04
 27/33 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező! Ha Istenfélő ember vagy, akkor már megtértél.

Ha tényleg olyan jó ember vagy, akkor nem kell tartanod Krisztus ítéletétől.

"mert a vallas össze zavarja a fejemet... fiatal vagyok, egyedüálló szexuális életet élek, pedig mivel nincs házastársam bűn mert bujálkodás paráznaságnak számít."

Ahhoz most mindegy is, mert Jézus feláldozta magát a bűneidért, így megváltott az alól, ha hiszel benne.

Meg amúgy sincs bűntelen ember.

Jézus öleléssel fog fogadni, nem ítélkezéssel.

2023. jún. 26. 08:23
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

"Ha a világ másik részén élnél, nem is tudnál ezekről, nem mondanák neked ezt kész tényként, nem hinnél benne. Európában ebben hisznek, afrikában abban, ázsiában pedig megint másban, és senki nem tudja bizonyítani az igazát. Ezért feleslegesen ezen ennyire szoronganod, mert egyik sem igaz."

Ez azért nem igaz. A keresztény Isten koncepciója már az egész világon elterjedt. Mi az hogy ha Afrikába születtél volna akkor másban hinne?

Pedig Afrikában van a legtöbb keresztény. xD

2023. jún. 26. 08:33
 29/33 KZitus ***** válasza:
65%

Szia

Ebben hiszek:

"...Amely lélek vétkezik, az hal meg." Ezékiel 18:4

2023. jún. 26. 09:13
 30/33 anonim ***** válasza:
60%
29# tudod miert irtak ezt bele? Nem kell ehhez sokat gondolkodni 🤡
2023. jún. 26. 10:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!