Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan aki ateistából...

Van itt olyan aki ateistából lett keresztény?

Figyelt kérdés
Ha igen, mi a te megtérésednek a története?

2023. jún. 13. 19:16
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

A hívők tényleg inkább a vallás kategóriába járnak, szóval jobb lett volna oda a kérdés.

Látod, nem is válaszolt még itt egy se.

Nem kéne áttenni?

2023. jún. 13. 22:30
 12/28 Darkmoon80 ***** válasza:
90%

"

De ha anyukád keresztény, akkor nem kereszténynek nevelt?

Mert én ezért gondoltam azt, hogy korábban keresztény lehettél.

"

Hogy minek akartak nevelni, az egy kérdés, a másik meg az, hogy sikerül-e.

Egy gyereket még meg lehet vezetni, mert bízik a szüleiben, és elfogadja a véleményüket, de amikortól önálló véleményalkotásról beszélhetek, azóta nem adok hitelt a hívőknek Isten létezéséről szóló kijelentéseinek.

2023. jún. 14. 04:42
 13/28 Darkmoon80 ***** válasza:
75%

"Áh. Ha végignézed a valláskritikában a kérdéseket, akkor láthatod, hogy mostanában szinte végig piszkálták az ateistákat. Nekem nem ez volt a szándékom."

Értem, de akkor mi is volt a szándékod?

"Hát azt vártam volna, hogy leírják itt a történeteiket az ateistából lett keresztények, és az ateisták pedig azokra reagáltak volna, mint ahogyan szoktak az ilyesmire."

Tehát valójában nem maguk a megtérési történetek érdekeltek, hanem csupán hívó/ateista vitát kívántál generálni...

Az oldal szabályzatában az új kérdés kiírásának szabályai között szerepel ez is:

"Csak valós kérdéseket írj ki! Ha más személynek adod ki magad, ha ellentmondasz magadnak a kérdéseidben, úgy vesszük, csak provokálni és szórakozni jársz ide, így a fiókod korlátozásra kerülhet."

https://www.gyakorikerdesek.hu/uj-kerdes

2023. jún. 14. 05:02
 14/28 A kérdező kommentje:

"Tehát valójában nem maguk a megtérési történetek érdekeltek, hanem csupán hívó/ateista vitát kívántál generálni..."

Hát az is érdekelt volna, és hogy arra az ateisták milyen magyarázatot adtak volna. Például ha valaki Istenélmények miatt tért meg, arra mit szóltak volna az ateisták.

"Az oldal szabályzatában az új kérdés kiírásának szabályai között szerepel ez is:

"Csak valós kérdéseket írj ki! Ha más személynek adod ki magad, ha ellentmondasz magadnak a kérdéseidben, úgy vesszük, csak provokálni és szórakozni jársz ide, így a fiókod korlátozásra kerülhet."

De hát az egész valláskritika a vitázásról szól. xD

Mikor olyan kérdéseket tesznek fel, hogy Isten hogyan tudott...... ha mindenható? Akkor azzal már rögtön vitát is generált.

2023. jún. 14. 06:01
 15/28 anonim ***** válasza:
74%
Jelen! Ateista voltam, hülyeségnek gondoltam azt, ha valaki hisz Istenben, azt hittem rájuk, hogy mesékben hívő emberek vagy skizofrénok. Azt hittem minden keresztény babonás és egy szint felett nem lehet valaki keresztény. Aztán interneten keresztül elkezdtem követni valakit, aki értett a tudományokhoz, mégis keresztény volt, emellett segített más embereken. Meglepő volt, hogy valaki nagy tudományos ismeretekkel hogyan hihet Istenben, de legfőképpen nem ez győzött meg, hanem a másokhoz való hozzáállása, ami meg ennél is jobban számot tevő volt az az, hogy elolvastam az evangéliumokat és megismertem a benne lévő szemléletet. Ekkor jöttem rá, hogy a hit az nem egy bináris igen/nem dolog és nem attól függ, hogy mekkora tudományos ismerete van az embernek, ugyanis nem lehet bebizonyítani sem azt, hogy létezik Isten, sem azt, hogy nem. A hit inkább egy egy elköteleződés, egy eszmében való hit, mintsem tudományos.
2023. jún. 14. 09:38
 16/28 anonim ***** válasza:
82%
Keresztényből lettem agnosztikus fiatalabb koromban, bár ateistának gondoltam magam amíg nem ismertem azt a kifejezést, hogy agnosztikus, majd megint keresztény amikor benőtt a fejem lágya.
2023. jún. 14. 12:29
 17/28 anonim ***** válasza:
63%

16#-oshoz hasonló vagyok.

Amikor tudatosan kezdtem gondolkodni, az istenhitem agnosztikuságba emelkedett, majd megtaláltam istent, azóta tanulom és szolgálni igyekezem.

2023. jún. 14. 14:05
 18/28 anonim ***** válasza:

én mint harmadik eset: ateistának neveltek, az iskola, a családom, sehol semmilyen módon nem játszott szerepet a vallás. Vagy közönyösen álltak hozzá, vagy enyhén gúnyolták őket.

Ennek ellenére én mindig hittem Istenben. Szerintem ez egy ösztön vagy intuíció. A probléma az volt, hogy nem tudtam semmit a kereszténységről, nem ismertem a Bibliát (semmit!), nem tudtam a Miatyánkot, az evangéliumot, hogy mi a zsoltár, soha nem jártam templomban. 16 évesen mentem először templomba, egyedül és titokban, hogy a szüleim ne tudják meg. Utána már tudatosan kezdtem vele foglalkozni, más istenhívőkkel beszélgetni. Sokat tanultam, gondolkodtam, 21 évesen mondtam meg a szüleimnek, hogy vallásos vagyok. (Itt most kihagyom azt a részt, hogyan reagáltak.)

Az idő múltával a hitem érni kezdett, láttam, melyik felekezetben mi zavar, milyenek (is) a hívők, és tudatosan osszeraktam magamnak a saját autentikus hitemet. Most nagyon jó.

A piszkáló, átnevelő ateisták véleménye nem érdekel. Normális ateistákkal szívesen beszélgetek.

Sok olyan embert (egyetemi diplomás, modern ember) ismerek, aki kamasz vagy felnőtt megtérő volt. Nem igaz, hogy csak azok lesznek vallásosok, akiknek elétették és elfogadta szó szerint. Olyan is van és van gyerekhit, de elvileg egy ponton az ő hituk is felnőtt hitté alakul (vagy ateizmussá).

2023. aug. 9. 09:17
 19/28 anonim ***** válasza:
Esetleg a Te megtérésed története ?
2023. szept. 8. 13:20
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

"mit szóltak volna az ateisták"

Ateista nem szokott megtérni.

Az ilyen ember tér meg, mint pl. a #18

Mit lehet szólni hozzá?

Ha neki így kerek a világ, akkor csinálja ezt. Szerencsére ma már vallásszabadság van, legalábbis Európában.

2023. szept. 8. 18:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!