Mi történik, ha keresztbe húzzuk Isten tervét?
Ha már Isten(gyakorlatilag most egy idegen lényről, civilizációról beszélünk aki megteremtette az embert, vagy létrehozta a mai formában), akkor szabad akaratot adott, és nézi hogy a jelenlegi civilizációnk hova tart. Vagy éppen te. A sok kis te a civilizáció.
Nincs előre megírt személyre szabott terv. Ha elbuksz az a te bajod. Ha elbukik a civilizáció(már párszor megtörtént), majd jön egy újabb.
Ne gondold túl. Mi vagyunk a kis istenek, mindet megadtak hozzá. Teremthetsz, van két kezed, agyad, használd.

Szia
Sokan, sokat bírálják itt a fórumon a Bibliát(persze sokan értékelik is)
De a választ a kérdésedre maga Isten adja meg: „Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim — igy szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én gondolataim a ti gondolataitoknál” Ésaiás 55:8, 9
Tényleg a kérdésed nagyon messze áll Isten gondolkodásától. A Neve garantálja, hogy senki sem akadályozhatja meg ígéretei teljesítésében.
Ha olvasod az Ószövetséget, ott számos alkalom van leírva, amikor Sátán meg akarta akadályozni a Messiás, vagyis a "mag" földre születését. De Isten minden akadályt elsöpört ennek útjából.

Ez még Sátánnak az összes démonaival együtt összefogva sem sikerült.
Mert ők is a terv része voltak,csak isten alábecsülte.
Jézus azt igérte nemsokára visszatér és ennek már 2000 éve.
Nem hinném,hogy ez volt a terv.

Mi Isten terve?
Visszajuttatni minket a paradicsomi állapotba.
Aki tiltakozik ez ellen, annak persze nem kell belépnie a paradicsomba.
Létrehozott egy bírói rendszert, mindenki tettekkel saját magát ítéli meg. Eleve így teremtette az embert szabad akarattal, de nem következmények nélkül.
Egy szóval mindenki odakerül, ahova való, amire lelkét felkészítette.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!