Az iszlám miért apai ágon öröklődik?
"Gondolom azért, mert nagyon erősen patriarchális társadalom, ahol sokszor a nő szerepe a háztartás vezetésére (takarítás, főzés) és gyerekek nevelésére korlátozódik."
Hazugság. Az iszlámban a nők számára is kötelező a tanulás, és dolgozhatnak ha akarnak.
"Érdekes, hogy például muzulmán nő nem házasodhat keresztény férfivel, fordítva viszont minden gond nélkül. "
Szintén hazugság. Muszlim férfi kizárólag egyistenhívő nővel házasodhat, szóval egy szentháromsághívő keresztény nővel például nem. Muszlim nő pedig azért nem házasodhat nem muszlim férfival mert nem kapná meg azokat a jogokat amit az iszlám vallás garantál neki.
"Sőt nagyon sok esetben a nőnek fel kell vennie a muzulmán vallást, sőt szokásokat is."
Újabb hazugság. Nincs ilyen előírás az iszlámban.
"Arra kíváncsi lennék, hogy a köszönést mennyire fogadhatja egy másik férfitól, mert vissza köszönni se nagyon szokott, amikor mondom neki, hogy szia."
Talán nem kellene egyből letegezned egy idegent.
"Hazugság. Az iszlámban a nők számára is kötelező a tanulás, és dolgozhatnak ha akarnak."
Hazugság, a legtöbb iszlám országban hátrányosan érintettek ebben, néhány iszlám országban tiltott is nekik. Például vezető tisztségekbe se kerülhetnek.
"Muszlim férfi kizárólag egyistenhívő nővel házasodhat, szóval egy szentháromsághívő keresztény nővel például nem."
Hát ez a legtöbb muszlim férfit nem zavarja, vagy kicsit másként értelmezik, mint te. Mert mondjuk egy szentháromságtagadó Jehova tanúja sokkal jobban megválogatja, hogy kihez megy hozzá és pogányhoz nem menne. Míg pl. egy evangélikus ezt sokkal lazábban kezeli.
"Újabb hazugság. Nincs ilyen előírás az iszlámban."
A gyakorlat mást mutat.
"Talán nem kellene egyből letegezned egy idegent."
Mint írtam, helybeli lakos, régebb óta ismerem, mint a pár éve idekerült muzulmán férje.
"Hazugság, a legtöbb iszlám országban hátrányosan érintettek ebben, néhány iszlám országban tiltott is nekik. Például vezető tisztségekbe se kerülhetnek."
Látom nem fogtad fel. Én nem arról beszélek hogy mi van egyes muszlim országokban hanem hogy mi az iszlám tanítás.
"Hát ez a legtöbb muszlim férfit nem zavarja, vagy kicsit másként értelmezik, mint te. Mert mondjuk egy szentháromságtagadó Jehova tanúja sokkal jobban megválogatja, hogy kihez megy hozzá és pogányhoz nem menne. Míg pl. egy evangélikus ezt sokkal lazábban kezeli."
Totál értelmetlen hozzászólás. Hogy ki mint csinál manapság nem mérvadó a kérdés szempontjából. Én azt írtam le mi az iszlám vallás tanítása.
"A gyakorlat mást mutat."
Ugyanazt tudom mondani. Én nem arról beszélek hogy mi van egyes muszlim országokban hanem hogy mi az iszlám tanítás.
"Mint írtam, helybeli lakos, régebb óta ismerem, mint a pár éve idekerült muzulmán férje."
És? Azóta nem beszél veled vagy mi?
Hagyd a fenébe. Fanatikus, aki a muszlimokat mosdatja, a keresztényeket gyalázza, akkor is ha össze-vissza kell érte hazudoznia.
Látod most is, egyből keresi a kifogásokat a muszlimoknak. Bezzeg ha egy olyan ország tesz valamit aminek egykor keresztény gyökerei voltak, akkor egyből hazudozza, hogy a keresztények tették.
Szóval felesleges, mert se a tények nem érdeklik, se az észérvek. Mindenki jobban jár ha ignorálod a provokációit és kész. Hadd főjön csak a saját levében!
Ahhoz képest mindenáron védi az iszlámot, még ha történelmi, vallástörténeti, tudományos tényeket is kell hozzá tagadnia.
Láttam már tőle ahol Törökország szerepét tagadta bármi áron a szír háborúban, vagy épp hogy a vérrögről próbálta előadni hogy az a petesejt szimbóluma, csak hogy kimagyarázzon egyet a Korán rengeteg tudományos tévedéséből :D
Más kategóriában mást véd ugyanígy, a vallasban ez megy neki. Az utazásban meg pl. hogy mindenki magyar az egész világon, főleg Madagaszkáron és Malajziában az őslakosok.
Ő egy ilyen Mr Saladfingers.
"Más kategóriában mást véd ugyanígy, a vallasban ez megy neki. Az utazásban meg pl. hogy mindenki magyar az egész világon, főleg Madagaszkáron és Malajziában az őslakosok."
Nem tudom miről beszélsz te féleszű :)
A többi keresztény pedig nem tud belekötni az iszlámba ezért azzal próbálkozik hogy egyes mai muszlim országokba próbál belekötni ami szánalmas. Persze így is lehet. Akkor én pedig megmutatom mi történik egyes országokban. Rendben?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!