Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az egyház miért ellenzi a...

Az egyház miért ellenzi a védekezést?

Figyelt kérdés

2023. máj. 25. 00:16
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

20

En vagyok a 15-os.

Figyelj csak, nem megbizhato modszer, illetve egyentol is fugg. Tobb verzioja van, de az a baj, hogy mind azon alapszik, hogy kulonbozo testi jeleket megfigyel magan a no, hogy meghatarozza, mikor termekeny, es azokon a napokon megtartoztatja magat a par.

Csak az a baj, hogy pont akkor a legmegbizhatatlanabb, amikor a legfontosabb lenne, hogy még / már ne szulessen gyermek. Szules utan, a szoptatas alatt (tehat akar 1 evig) sok idobe telik, mig a hormonok a normalis kerekvagasba kerulnek, es nem jeleznek rendesen a hormonok, pl. sok no nem tudja elkapni azt, amikor a szules utani elso ciklusa beindul. Ilyenkor fogannak nagyon kis korkulonbseggel babak, ami iszonyuan nehez, sot veszelyes is lehet. Vannak nok, akiknek neha 2-3 peteerese is van egy honapban, es nem mindnek van jele.

A menopauza elotti idoszakban sem mukodik mar, tehat mondjuk 40-45 eves korban, amikor pedig mar nem eleg eros a szervezet ahhoz, hogy egeszsegesen hordja ki, vagy egeszseges magzaTOT hordjon ki a no. Nem ritka, hogy egy 40ev koruli nonek evi 2 korai vetelese lesz, mert a termeszetes modszer nem mukodik es a szervezet nem tudja kihordani a magzatot. Minden veteles testi es lelki megrazkodtatas, es szerintem humanusabb lenne hatekony modszert engedni.

Egyaltalan nem attol fugg, hogy "odafigyelve" vegzik vagy nem. Az odafigyeles neha praktikusan lehetetlen. Pl. minden reggel ugyanabban az idopontban merd a homersekletedet, mielott felkelnel es barmit csinalnal. Egy kisbabas vagy tobbgyerekes anya mikor kel fel minden reggel ugyanabban az idopontban, es hogyan oldja meg, hogy ne keljen fel homerozes elott? Akinek van gyereke, az tudja, hogy ez nem megy.

Van olyan katolikus no, akinek 5 gyereke van, abbol 3 a termeszetes modszer alkalmazasa mellett fogant.

(A spiralnak is tobb fajtaja van, de altalaban jobb a statisztikaja, mint a TCST-nek.)

Ami meg a mindenttudo isten becsapasat jelenti: nem azon van a lenyeg, hogy becsapjak, hanem hogy az EGYHAZ allaspontja szerint nem elhetnek ugy szexualis eletet, ha abbol nem foganhat legalabb elvben gyerek. Tehat ha megtartoztatjak magukat, akkor nincs szex, vagyis nem valasztottak szet az oromszerzest es a gyereknemzest.

[link]

Ez az a 68-as pápai enciklika, amely ervenyben van.

En nem vagyok katolikus, nem vagyok erintett, de nagyon sok csunya kovetkezmenyet lattam mar ennek a (szerintem) tevedesnek.

Ugy tudom, magyar statisztika nincs, de ahol van, pl. Amerikaban, a katolikusok tulnyomo tobbsege rendesen vedekezik.

2023. máj. 25. 22:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!