Milyen tudományos magyarázat van arra, hogy akit ismertem 80 év fölötti embert az mind hit Istenben? Csupán véletlen? Erősen kétlem.
azért szerintem te is látod, hogy amit linkeltél, az azt kérdezi (a népszámlálás), milyen felekezethez, valláshoz tartozónak vallja magát valaki
nem azt, hogy vallásos-e, gyakorolja-e a nevezett vallást, vagy hisz-e valamilyen istenben
a kérdezo nem azt kérdezi, miért van minden 80 feletti megkeresztelve
A tudományos magyarázat nyilvánvalóan a lakókörnyezetedben és a rokonságodban rejlik.
Én meg olyan helyen nőttem fel, ahol hetvenezer lakás után jön az első templom, az is raktárnak használt, kutyák és részegek által összehugyozott zsinagóga. Általam ismert 80-tól 120 lenne korosztályt illetően gyakorlatilag ugyanúgy nincs senki, akinek bármiféle valláshoz köze lett volna. Ugyanis az ateizmus Pesten már a 20. század elején felverte a fejét, és általánosan el is terjedt.
Az általad említettek nem azért hisznek, mert idősebbek lettek, hanem mert régen születtek, olyan környezetben, ahonnét ezt hozták magukkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!