Azt mondták ez jó kezdésnek, de én érzem magam hülyén, ha Istenhez beszélek. Mi a baj velem?
ha még csak most kezded, és nem láttál még másokat imádkozni, akkor persze, hogy furcsa
sokat nem árultál el, de szerintem semmi baj
Szia
Ha az ember egyedül van és hangosan beszél, nos akkor lehetnek ilyen érzései. Ez talán arra mutat nálad (mivel nem láthatod Istent), hogy nincsen hited, és a "beszéded" nem hallja senki. Pedig Isten még a szíved gondolatait is ismeri. Olvasd gyakrabban a Bibliát, és akkor megismered a Teremtődet, és azt is, mindig bizalommal fordulhatsz hozzá. De erről személyesen kell meggyőződnöd.
Néhány ösztönző gondolat:
Zsoltárok 65:2 "Ó, ima meghallgatója, teeléd járul mindenféle ember."
Filippi 4:6,7
„Semmi miatt ne aggódjatok, hanem mindenben ismertessétek kéréseteket Istennel, hálaadással együtt ima és könyörgés által.” Ez Istentől jövő nyugalmat eredményez, amely minden emberi értelmet felülmúl."
Kedves Kérdező!
Isten hallja, amit mondasz, akkor is, ha nem hiszed el. Kérd, hogy növelje benned a hitet! Jó úton jársz. 😀
"érzem magam hülyén"
Kedves Kérdező! Én értem a kifejezést, mert legelején én is így voltam.
Őszintén, amit akkoriban éreztem, azt inkább a kínos szóval jellemezném.
Volt bennem félelem az Ismeretlentől, lámpaláz szerű érzés is.
Kicsit ahhoz hasonlított az érzés, mikor mások füle hallatára beszélgettem egy ciki témáról egy barátommal.
Vagy ahhoz hasonlított az érzés, mint amikor buliban táncolni kellene, de nem megy, mert volt egyszer egy megalázó élményem és azóta, inkább nem is táncolok, mert az az érzésem, hogy mindenki engem figyel.
De tudod, mit mondok? isten beléd lát, pontosan tud minden gondolatban kimondott szóról is. De ha csak suttogsz hozzá a semmi kellős közepén, akkor ő azt is meghallja.
Hogy miért érzed magad hülyén? Egyszerű:
A tested ebből a világból származik, fizikai test. A lelked pedig Istentől származik. Amikor a lélek irányít, akkor a test ellenkezne ellene. Amikor a test irányít, akkor a benne élő lélek tiltakozna ellene.
A test vágyai nem férnek meg a lélek vágyaival, ezért szembenállás van közöttük. De a test idővel képes elfogadni és belátni, hogy a lélek vágyait követve nem szenved kárt. A lélek viszont csupán azt látja be, hogy a test vágyait követve a lélek kárt szenved.
Ez a szembenállás okozza az érzést benned. Te nem a tested vagy. Te nem az agy vagy, akinek van egy ember teste. Nem barátom, mert Te a lélek vagy.
A másik pedig, hogy egy ismeretlennel beszélsz a legbelső dolgaidról, amit más embernek nem mernél kimondani. Van erre megoldás, mert Isten megismerhető. A Biblia Istentől ihletett írások gyűjteménye. Nyilván való, hogy aki elsőnek olvassa talál benne fals információkat. De aki végig olvassa vagy csak egy részét elolvassa, és elmélkedik a bölcsességein, az megérti, hogy a Biblia által Isten ismerhető meg.
Aki pedig megismeri Istent, az pontosan tudja, hogy ha Istenhez beszél, nem kell kamuznia, mert Isten mindent ismer. Erre jó, amikor beszélek Istennel, amikor beszélek hozzá. Mert mondom neki a dolgaimat, aztán leesik: kinek akarok hazudni? Istennek?
Mert ha az ember kamuban van és úgy fordul Istenhez, elég hamar leesik az ember számára, hogy kamuban van, még önmagát is képes megvezetni, de Istent megvezetni képtelenség.
Tehát mint láthatod, több oka is lehetséges annak, hogy: "érzem magam hülyén"
Aki felnőtt fejjel kezdett Istenhez beszélni és azt mondja, hogy ő nem érezte magát hülyén, az valószínűleg hazudik.
Ez egy tökéletes kezdet az Istennel való kapcsolattartásra, amit éreztél. Mert ha új munkahelyre mész és elkezdesz önállóan dolgozni, akkor is hülyén érzed magad. De Isten elé állni úgy kell, hogy tudod, ő már előre tudja, hogy mit akarsz mondani. Azt is tudja, amit nem akarsz neki kimondani, de benned van.
De, ha gyakran, naponta beszélgetsz Istennel, annak egész hamar megmutatkozhat a hatása. Nem csak rajtad, benned, hanem rajtad kívül álló dolgokon is.
Amiket leírtam, azokat tapasztalatból írtam. Isten munkálkodik, még akkor is, ha te nem akarod észre venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!