Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A középkorban (1200-as évek)...

A középkorban (1200-as évek) milyen eljárással hasznosították az úgymond elektromos áramot?

Figyelt kérdés

2023. máj. 20. 11:00
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Elhiszi, hisz mindent elhisz
2023. máj. 21. 16:30
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Meglehetősen fura, hogy a kérdező komolyan gondolja, hogy az 1200-as években bármilyen módon, elektronikusan, vagy akárcsak mechanikusan megvalósítható lett volna ilyen szerkezet. Kb 300 évvel később kezdtek el elektrosztatikus kisérleteket folytatni, szikrákat előállítani cirkuszi mutatványként, de ennek gyakorlati haszna nem volt.
2023. máj. 21. 22:14
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos ez NEM legenda!"

Ha durcásan toppantasz a lábacskáddal, és százszor elkiabálod hogy nem legenda és bibibí, sajnos akkor is csak egy legenda.

Mindenkinek jogában áll hülyeségekben hinni, de attól a hülyeség hülyeség marad. Laposföldeseket, antivaxxereket, unikornis hívőket stb szabad, sőt ajánlott kiröhögni; nyugodtan beállhatsz közéjük, én téged is örömmel kiröhöglek.

2023. máj. 21. 23:25
 24/29 A kérdező kommentje:

Az ősember az Édenkertben lakó Ádám és Éva volt, Isten alkotása. Ők nem robbantottak atombombát.

Pontosítok: Nem mindent, csak amit a Megváltó Isten kinyilatkoztatott az Ő Szent Igéjében. Mindent innen szemlélek.

Nem vagyok durcás, boldog vagyok.

A tudomány nem mond ellent a Szentírásnak. A tudomány a hogyant vizsgálja, a Biblia a miértet magyarázza. Ez a kettő teljesen harmonizál egymással.

Csak az ember sajnos nem marad meg a teremtettségi alázatában, nem elégszik meg a puszta tényekkel, melyek a Teremtőre mutatnak, hanem mindezekhez - kizárva a Teremtőt az életéből - elméleteteket, eszméket, ideológiákat gyárt magának, mely súlyos céltévesztés. (Prédikátor könyve 7:29)

Én nem kiröhöglek, hanem szeretlek.

2023. máj. 23. 12:13
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

24

Így már értem, hogy miért nincs egyáltalán semmi kritikus gondolkodásod, s miért hiszel el gondolkodás nélkül mindent, amit valaki mondott/írt.

Ha azt mondom, hogy én vagyok Jézus, s ezen az weboldalon nézem, hogy az emberiség mikor áll készen a második eljövetelre, ha meg nem követed az én tanítasaimat, elkárhozol, elhiszed? Nem? Pedig ugyanennyi bizonyíték van a Bibliában írtakra is.

2023. máj. 23. 13:31
 26/29 anonim ***** válasza:
Csak átkerült végre, de a hozzászólásomat törölték. Végülis az a lényeg, hogy átkerült. Egy ilyen trollal szemben nincs érvelés. Az a legjobb, ha nem eteted, semmire nem reagálsz, ha rád mászik, akkor lerugdosod. Nincs mentség.
2023. máj. 23. 13:45
 27/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, tanuljuk meg, hogy az úgymond az nem azt jelenti, amit te hiszel róla. Úgymond = így/úgy szól/szólt

Miként Arany Jánosnál olvasható:

Edward király, angol király

Léptet fakó lován:

Hadd látom, úgymond, mennyit ér

A velszi tartomány.

2023. nov. 20. 08:58
 28/29 A kérdező kommentje:

Ráhibáztál!

A walesi bárdokban pont hogy azt jelenti, ahogy írva van.

2023. nov. 20. 12:22
 29/29 anonim ***** válasza:
Ha nem érted, akkor nem érted. :D
2023. nov. 21. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!