A kereszténységben a fényhozó miért rossz töltetű?
Ez azért nem ilyen egyszerű és nem is teljesen van így. A Bibliában Izajás próféta nevezi hajnal fiának Babilon királyát:
"Hogyan hullottál le az égből,
te hajnalcsillag, a hajnalpírnak fia?
Lebuktál a földre, nemzetek legyőzője!"
Tehát elsősorban egy földi uralkodóról szól, viszont alakja párhuzamba hozható a sátánnal, s ezt később Jézus is megteszi:
"Láttam a sátánt: mint a villám, úgy zuhant le az égből."
A latin Vulgata fordításban a hajnal fiát Luciferként adták vissza, s később ezt a nevet kezdték használni a fentebb mutatott párhuzam miatt a sátánra is, aki kezdetben Isten legszebb, egyik leghatalmasabb angyala volt, árulása előtt.
Viszont az igaz, "az örök Hajnalcsillag, ki soha nem lát alkonyt" (ahogy a húsvéti Öröménekben szerepel) maga Krisztus, így is hivatkozik magára:
"Én, Jézus, küldtem el angyalomat, hogy előttetek tanúságot tegyen ezekre az egyházakra vonatkozóan. Én vagyok Dávid gyökere és ivadéka, a fényes hajnalcsillag!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!