Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A kereszténységben a fényhozó...

A kereszténységben a fényhozó miért rossz töltetű?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 29. 15:56
 1/5 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
Ezt én sem értettem soha, hogy miért igy nevezték el az ördögöt.
2023. ápr. 29. 15:58
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt se értem, hogy a pokol 7 hercegéről van 3 lista, és egy gonoszról beszélnek?
2023. ápr. 29. 16:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Ez azért nem ilyen egyszerű és nem is teljesen van így. A Bibliában Izajás próféta nevezi hajnal fiának Babilon királyát:

"Hogyan hullottál le az égből,

te hajnalcsillag, a hajnalpírnak fia?

Lebuktál a földre, nemzetek legyőzője!"

Tehát elsősorban egy földi uralkodóról szól, viszont alakja párhuzamba hozható a sátánnal, s ezt később Jézus is megteszi:

"Láttam a sátánt: mint a villám, úgy zuhant le az égből."

A latin Vulgata fordításban a hajnal fiát Luciferként adták vissza, s később ezt a nevet kezdték használni a fentebb mutatott párhuzam miatt a sátánra is, aki kezdetben Isten legszebb, egyik leghatalmasabb angyala volt, árulása előtt.

Viszont az igaz, "az örök Hajnalcsillag, ki soha nem lát alkonyt" (ahogy a húsvéti Öröménekben szerepel) maga Krisztus, így is hivatkozik magára:

"Én, Jézus, küldtem el angyalomat, hogy előttetek tanúságot tegyen ezekre az egyházakra vonatkozóan. Én vagyok Dávid gyökere és ivadéka, a fényes hajnalcsillag!"

2023. ápr. 29. 16:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem a kereszténységben az, hanem egyházakban. Azért, mert az egyházak a romlást szolgálják, istenkáromló céljaik vannak, pl önelnyomás, nem gondolkodás, üresség, dogmák, felszínesség, akaratosság, gőg, stb, stb. Így mindent, ami jó, befestik agymosással rossznak.
2023. ápr. 29. 18:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Mert Isten fényhozónak teremtette angyalát, azt hiszem az elsőt. Fellázadt Isten ellen és letaszította azt a Mennyből, azóta Lúci.
2023. máj. 1. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!