A saját vallásod után melyiket tartod a legszimpatikusabbnak?
Azért kérdeztem így, mert nem arra vagyok kíváncsi, hogy milyen a hívők aránya az oldalon. Mert ugye a melyik a legszimpatikusabb vallásra nyilván mindenki a sajátját írná :) És nem is az a kérdés hogy áttérnél-e másik valláara, csak simán hogy ahogyan látod mások tanításait, más hívők viselkedését, stb, melyik vallást illetve annak követőit találod a legszimpatikusabbaknak?
Ateisták és agnosztikusok is válaszolhatnak természetesen.
"Én agnosztikus vagyok. Nekem egyedül a taoizmus a szimpatikus ( sőt: több mint szimpatikus), bár az sokkal inkább filozófia mintsem vallás."
Miért nem a keresztény vallás a szimpibb?
"Miért nem a keresztény vallás a szimpibb?"
Mert azt egyrészt egy uralkodó osztály(ok) által kitalált mesének tartom, amivel kordába lehetett/ lehet tartani az alattvalókat.
Másrészt az szinte csak utasításokat, tiltásokat, fenyegetéseket tartalmaz, míg a taoizmus lényegében egy életviteli útmutató, amiben egy szó sincs arról, hogy milyen szankcióban lesz részed ha bármelyik elvát megsérted.
Lemaradt a temetős sátánizmus 🔪🐐
🪦🪦🪦
#12 Értem. köszönöm a választ, csak ennyit akartam tudni.
De miért kellett azért lepontozni mert kérdeztem egy kérdező oldalon?
11-es voltam.
"De miért kellett azért lepontozni mert kérdeztem egy kérdező oldalon?"
Nem tudom.
Engem kérdeztél, és én zöldet adtam neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!