Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mire vonatkozik az, hogy...

Mire vonatkozik az, hogy Isten a saját képére teremtette az embert? Istennek nincs fizikai teste, nem? Akkor az a mondat nem is a fizikai testre vonatkozik? Hanem a lélekre-szellemre-tudatra?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 17. 22:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
89%
Először is arra szerintem, hogy az ember személy, pont úgy, mint Isten. Az ember öntudattal rendelkezik, képes alkotni is, új dolgokat létrehozni, sőt jó dolgokat (a bűn miatt sajnos rossz dolgokat is).
2023. ápr. 17. 22:45
 2/11 anonim ***** válasza:
A lényegére. Minden az 1 törvényt, az 1 módot követi.
2023. ápr. 17. 23:52
 3/11 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 18. 07:39
 4/11 anonim ***** válasza:
Itt ücsörgok egy széken, de nem én vagyok.
2023. ápr. 18. 14:42
 5/11 anonim ***** válasza:
Jézus azt mondta Ő hasonlatos az Atyához, na mármost Jézusnak emberi teste volt :)
2023. ápr. 18. 15:14
 6/11 anonim ***** válasza:
5#Nem igaz
2023. ápr. 18. 15:46
 7/11 anonim ***** válasza:
4# vagyok.En ember vagyok. Jó Isten típusú.
2023. ápr. 18. 15:48
 8/11 KZitus ***** válasza:

Szia

Isten úgy teremtett meg minket, embereket, hogy hasonlítsunk rá, vagyis képesek legyünk olyan tulajdonságokat kifejleszteni, mint amilyenek neki is vannak. Ilyen például a szeretet, az együttérzés és az igazságosság. Így tulajdonképpen vissza tudjuk tükrözni Isten személyiségét.

A Mózes első könyvének első két fejezete összefoglalja a világegyetem, a földünk, és a rajta lévő élet teremtését. Minden, amit Jehova alkotott, lenyűgöző. De az ember kiemelkedik minden teremtménye közül a földön. Amikor Isten befejezte a teremtést, „megnézett mindent, amit alkotott, és mindaz nagyon jó volt” 1Mózes 1:31.

Talán érdekel ez a videó, amely röviden bemutatja Mózes első könyvét:

[link]

2023. ápr. 18. 18:32
 9/11 anonim válasza:

Nem értem miért foglalkoztok ilyen mese könyvekkel. Ez a 21. század ha nem tudnátok.

A vallások amúgy is csak azért léteznek hogy a vezetőiknek pénzük és hatalmuk legyen, és az a legundorítobb az egészben hogy a legszegényebbeket és a ostoba egyszerű embereket verik át meg adományokat kéregetnek tőlük.

2023. ápr. 20. 04:05
 10/11 anonim ***** válasza:

9# Mert a neszeknek soha nem volt

semmijuk. Pont olyanok ,mint a zsidok.

2023. ápr. 20. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!