Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A saját vallásod után melyiket...

A saját vallásod után melyiket tartod a legszimpatikusabbnak?

Figyelt kérdés

Azért kérdeztem így, mert nem arra vagyok kíváncsi, hogy milyen a hívők aránya az oldalon. Mert ugye a melyik a legszimpatikusabb vallásra nyilván mindenki a sajátját írná :) És nem is az a kérdés hogy áttérnél-e másik valláara, csak simán hogy ahogyan látod mások tanításait, más hívők viselkedését, stb, melyik vallást illetve annak követőit találod a legszimpatikusabbaknak?

Ateisták és agnosztikusok is válaszolhatnak természetesen.

2023. ápr. 25. 19:24
A kérdező szavazást indított:
Kereszténység
Iszlám
Hinduizmus
Buddhizmus
Judaizmus
Egyéb keleti (sintoizmus, taoizmus, stb)
Neopogány (wicca, voodoo, stb)
Korai politeizmus (ógermán, római, stb hitvilág)
29 szavazat
1 2
 1/19 UlfOrmson ***** válasza:
42%
Általában a vallásos emberek a sajátjuktól eltérő vallást nem szoktak szimpatikusnak gondolni...
2023. ápr. 25. 19:32
 2/19 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
65%
Buddhizmus.
2023. ápr. 25. 19:57
 3/19 A kérdező kommentje:

"Általában a vallásos emberek a sajátjuktól eltérő vallást nem szoktak szimpatikusnak gondolni..."

Egye kánya. Attól még kíváncsi vagyok :)

2023. ápr. 25. 20:01
 4/19 anonim ***** válasza:
50%

"Mert ugye a melyik a legszimpatikusabb vallásra nyilván mindenki a sajátját írná :)"

Hát vagy nem, én ugyanis római katolikusnak vagyok keresztelve, jártam is eleget misére, ministrálni, gyónni... de egy tiltanivaló beteg vallásnak tartom.

A hinduizmus egyes ágai és a buddhizmus nagyságrendekkel normálisabb vallás bármelyik ábrahámi vallásnál.

2023. ápr. 25. 20:03
 5/19 A kérdező kommentje:
A saját vallás alatt arra gondoltam, hogy aminek gyakorló, aktív híve vagy. Nem attól lesz valaki keresztény hogy meglocsolták egy kis vízzel, hanem hogy elfogadja a keresztény hitvallást.
2023. ápr. 25. 20:06
 6/19 anonim ***** válasza:
67%
Egy ideig vacilláltam a judaizmus és az iszlám között, de az iszlámmal az a baj, hogy nekem csak a szúfizmus szimpatikus, maga a mainstream iszlám nem, ezért inkább mégis csak a judaizmust jelöltem.
2023. ápr. 25. 20:10
 7/19 A kérdező kommentje:
És megkérnék mindenkit, hogy kerüljük a felesleges negatív értékeléseket! Ez egy véleménykérdés.
2023. ápr. 25. 20:44
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Keresztény vagyok, s bár ezek körül egyikre se térnék át, de az utolsót választottam, szerintem antik, de különösen a görög mitológia az egyik legérdekesebb, a fentiek közül közel kizárólag azt olvasom.
2023. ápr. 25. 20:54
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Keresztény vagyok, és az iszlámot jelöltem.
2023. ápr. 25. 20:59
 10/19 anonim ***** válasza:
Én agnosztikus vagyok. Nekem egyedül a taoizmus a szimpatikus ( sőt: több mint szimpatikus), bár az sokkal inkább filozófia mintsem vallás.
2023. ápr. 25. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!