Van olyan aki így érez? te miért léptel ki?
Amúgy az a vicc hogy kb 5 éve én is így jártam :d csak nálam nem tudták eldönteni (mivel kábítószer függő is voltam) hogy mitől van a gond..
Már én is úgy nagyjából helyre jöttem(sajnos a kábítószer maradt) de én már direkt kerülöm a témát..nem megyek vallási helyekre, nem olvasok bibliát, nem imadkozok ..továbbra is hiszek benne de már nem érdekel a téma..lehet egyszer vissza térek rá, de jobb ebből kimaradni, nekem legalábbis ez a tanulságom úgy elég erősen erről.
Én meg be sem léptem. Amúgy én is kábítószeres vagyok. Viszont én érdeklődök évek óta töretlenül a téma iránt. Itt szoktam osztani az igét. Meg 1-2 kollégámmal beszélgetek az Úrról. Egy ideig abban a tévhitben voltam, hogy Istennek elvárása, hogy járjak templomba , gyónjak, meg ilyen dolgok. De rájöttem, hogy akik ezt teszik, azoknál javarészt ennyi a dolog. Persze elmentem drogrehabra is, kétszer is. Meg csináltam ilyesmi dolgokat, nem a pénz után vagy a drog után rohangálva, hanem máshogyan.
Javult végül is az életem. Valamennyire meglett a lelkibékém. Jó, igaz, hogy most is a cuccot várom, de már egy hete nem szívtam. De azért törekszem a jóra a magam módján. Keresem Isten akaratát. Nem kell megváltanunk a világot, csak szeretni egymást, főleg, ha őszinte függőkre bukkan az ember a GyK-n. Ez nekem most egy amolyan csoda féle.
Köszi, hogy vagy kérdező és te is első válaszoló!
Szeretlek titeket valami különös módon. :)
Eddigi válaszolók, amit leírtatok, az eléggé afféle kiégés szerintem. Isten nélkül, saját erőből megpróbálni megfelelni Isten elvárásainak, és egyben ellenállni a világiasság nyomásának nem megy, egy idő után lemerülsz, és feladod.
Bizonyára voltak olyan dolgok a gyülekezeteteitekben, amelyek nem Isten elvárásai voltak, hanem a gyülekezet vezetőinek vagy tagjainak az elvárásai, de Istennek is vannak elvárásai (a Bibliában parancsolatoknak nevezik ezeket). Jézus például ezt is mondta: "Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást."
Szóval, ez elég magas elvárás, nem? És ha otthagyod a gyülekezetet, akkor biztosan nem teljesíted ezt a parancsot, ugyebár, mert elhagytad a testvéreidet (pl. közönyössé váltál irántuk, meghidegült a szeretet).
Szóval nem az a megoldás, hogy feladni, hanem azt kellene megvizsgálni, hogy miért égtél ki. Jól meg kellene vizsgálni, hogy ezt mennyiben az olyan túlzott gyülekezeti elvárások okozzák, amelyek csak emberek parancsai, de azt is vizsgál meg, hogy milyen kapcsolatban vagy (egyáltalán kapcsolatba kerültél-e?) Istennel, akiből az erőt tudod meríteni a keresztény élethez, jobban mondva engedni Istent, hogy Ő dolgozzon rajtad keresztül, az Ő erejével, ne te a saját erőddel.
Jézus sosem mondta, hogy kereszténynek (vagyis az ő tanítványának) lenni mindig könnyű lesz, de azt mondta, hogy megéri, és azt is mondta, hogy Istennel lehetséges végigcsinálni.
Kérdező, írtad, "mondták, ne lépjek ki mert pokolra jutok". Nos Jézus is mondta, hogy az emberi gonoszság miatt a szeretet sokakban meghidegül, "de aki mindvégig kitart, az üdvözül." Ebből adódik, hogy aki nem tart ki mindvégig, az elveszik (elpusztul, elkárhozik). Ahogyan egy testből kiszakadt végtag sem tud életben maradni a testen kívül, úgy nem lehet üdvözülni a Jézus testéből, azaz az egyházból kiszakadva. De nem egy bizonyos gyülekezetből vagy felekezetből kilépés a probléma, hanem Jézusnak és Jézus testének, a valódi egyháznak az elhagyása. Ha úgy láttad, hogy abban a gyülekezetben, ahol voltál, nem Jézus valódi tanítványai vannak, vagyis az a gyülekezet nem Jézus testéhez tartozik, akkor keress tovább egy másik gyülekezetet, ahol látod azt a szeretetet, amit Jézus parancsolt, hogy a tanítványai úgy szeressék egymást, ahogyan Ő szerette őket.
De tényleg vedd ezt komolyan, mert akik feladják Jézus követését, akik feladják a testvéreik szeretetét, és feladják Jézus szolgálatát, és a Neki való engedelmességet, és nem tartanak ki, Jézus szerint azok az emberek nem üdvözülnek. Erről szól a Jn 15:1-17 is.
üdv, a javuló Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!