Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan aki így érez? te...

Van olyan aki így érez? te miért léptel ki?

Figyelt kérdés
5 éve erősen hívő voltam keresztény. gyülibe jartam. sokat szorongtam, pokol, meg istennek megfelelési kényszer miatt. kiléptem. reggel este imádkozom. törekszem a jóra. szeretetre. de élem a magam életét. pszichiáterhez fordultam 4 éve. aki írt fel gyógyszert. teljesen lelki roncsá tett a vallás. mindig Isten meg Jézus akartát teljesitettem! mindig tölük függtem nemvolt önnáló gondolatom! aztán mondták ne lépjek ki mert pokolra jutok. teljesen ki csináltak mostmár helyre jöttem. ugy erzem az Úr most van velem igazán hogy jólvagyok! jobban érzem hogy Isten Mennyei Atya és Úr Jézus velem van!
2023. ápr. 23. 19:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az a vicc hogy kb 5 éve én is így jártam :d csak nálam nem tudták eldönteni (mivel kábítószer függő is voltam) hogy mitől van a gond..

Már én is úgy nagyjából helyre jöttem(sajnos a kábítószer maradt) de én már direkt kerülöm a témát..nem megyek vallási helyekre, nem olvasok bibliát, nem imadkozok ..továbbra is hiszek benne de már nem érdekel a téma..lehet egyszer vissza térek rá, de jobb ebből kimaradni, nekem legalábbis ez a tanulságom úgy elég erősen erről.

2023. ápr. 23. 20:08
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én meg be sem léptem. Amúgy én is kábítószeres vagyok. Viszont én érdeklődök évek óta töretlenül a téma iránt. Itt szoktam osztani az igét. Meg 1-2 kollégámmal beszélgetek az Úrról. Egy ideig abban a tévhitben voltam, hogy Istennek elvárása, hogy járjak templomba , gyónjak, meg ilyen dolgok. De rájöttem, hogy akik ezt teszik, azoknál javarészt ennyi a dolog. Persze elmentem drogrehabra is, kétszer is. Meg csináltam ilyesmi dolgokat, nem a pénz után vagy a drog után rohangálva, hanem máshogyan.

Javult végül is az életem. Valamennyire meglett a lelkibékém. Jó, igaz, hogy most is a cuccot várom, de már egy hete nem szívtam. De azért törekszem a jóra a magam módján. Keresem Isten akaratát. Nem kell megváltanunk a világot, csak szeretni egymást, főleg, ha őszinte függőkre bukkan az ember a GyK-n. Ez nekem most egy amolyan csoda féle.

Köszi, hogy vagy kérdező és te is első válaszoló!

Szeretlek titeket valami különös módon. :)

2023. ápr. 23. 23:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Hasonló. Bár én mindig is tudtam, hogy a vallások, főleg egyházak, és leginkább a gyülik isten ellenségei, a jó ellen húznak, de volt, hogy hitem volt, nem tudásom. Most, hogy tudok, megélem a szentséget, míg régen nekem is csak káosz jutott.
2023. ápr. 24. 05:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Ugyanezt éltem meg. De valójában a vallások, és főleg az aktív gyülekezetek, ahol egyéb emberi beszabályozások vannak és követelményeket támasztanak a tagok felé, ezt érik el. Én depressziós lettem, egyfolytában fáradt voltam, fizikailag és lelkileg, meg egyfolytában betegeskedtem. Természetesen, ők ezt sátáni támadásként, meg isteni próbaként magyarázták, ha alul maradaok az csak az én szellemi gyengeségem eredménye szerintük. Ahogyan elkezdtem távol maradni, a fentebbi okok hozományaként, ami egyébként senkit nem érdekelt a gyülekezetemből és megvetettek érte, elkezdtem jobban érezni magam. Majd hosszas gondolkodás után, és egy bizonyos eset következményeként, illetve ahogyan azt kezelték, arra az elhatározásra jutottam, hogy kilépek. Azóta az akkkoriban tapasztalt problémáim egyike sem áll fenn.
2023. ápr. 24. 11:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Eddigi válaszolók, amit leírtatok, az eléggé afféle kiégés szerintem. Isten nélkül, saját erőből megpróbálni megfelelni Isten elvárásainak, és egyben ellenállni a világiasság nyomásának nem megy, egy idő után lemerülsz, és feladod.

Bizonyára voltak olyan dolgok a gyülekezeteteitekben, amelyek nem Isten elvárásai voltak, hanem a gyülekezet vezetőinek vagy tagjainak az elvárásai, de Istennek is vannak elvárásai (a Bibliában parancsolatoknak nevezik ezeket). Jézus például ezt is mondta: "Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást, ahogyan én szerettelek titeket, ti is úgy szeressétek egymást."

Szóval, ez elég magas elvárás, nem? És ha otthagyod a gyülekezetet, akkor biztosan nem teljesíted ezt a parancsot, ugyebár, mert elhagytad a testvéreidet (pl. közönyössé váltál irántuk, meghidegült a szeretet).

Szóval nem az a megoldás, hogy feladni, hanem azt kellene megvizsgálni, hogy miért égtél ki. Jól meg kellene vizsgálni, hogy ezt mennyiben az olyan túlzott gyülekezeti elvárások okozzák, amelyek csak emberek parancsai, de azt is vizsgál meg, hogy milyen kapcsolatban vagy (egyáltalán kapcsolatba kerültél-e?) Istennel, akiből az erőt tudod meríteni a keresztény élethez, jobban mondva engedni Istent, hogy Ő dolgozzon rajtad keresztül, az Ő erejével, ne te a saját erőddel.

Jézus sosem mondta, hogy kereszténynek (vagyis az ő tanítványának) lenni mindig könnyű lesz, de azt mondta, hogy megéri, és azt is mondta, hogy Istennel lehetséges végigcsinálni.

Kérdező, írtad, "mondták, ne lépjek ki mert pokolra jutok". Nos Jézus is mondta, hogy az emberi gonoszság miatt a szeretet sokakban meghidegül, "de aki mindvégig kitart, az üdvözül." Ebből adódik, hogy aki nem tart ki mindvégig, az elveszik (elpusztul, elkárhozik). Ahogyan egy testből kiszakadt végtag sem tud életben maradni a testen kívül, úgy nem lehet üdvözülni a Jézus testéből, azaz az egyházból kiszakadva. De nem egy bizonyos gyülekezetből vagy felekezetből kilépés a probléma, hanem Jézusnak és Jézus testének, a valódi egyháznak az elhagyása. Ha úgy láttad, hogy abban a gyülekezetben, ahol voltál, nem Jézus valódi tanítványai vannak, vagyis az a gyülekezet nem Jézus testéhez tartozik, akkor keress tovább egy másik gyülekezetet, ahol látod azt a szeretetet, amit Jézus parancsolt, hogy a tanítványai úgy szeressék egymást, ahogyan Ő szerette őket.

De tényleg vedd ezt komolyan, mert akik feladják Jézus követését, akik feladják a testvéreik szeretetét, és feladják Jézus szolgálatát, és a Neki való engedelmességet, és nem tartanak ki, Jézus szerint azok az emberek nem üdvözülnek. Erről szól a Jn 15:1-17 is.

üdv, a javuló Stefán

2023. ápr. 24. 20:57
 6/6 anonim ***** válasza:
#5 Nem csak kiégésről van szó. Aminek jó okai vannak. Hanem arról is, hogy ők maguk sem tartják be a saját szabályaikat. Szeretetet meg csak addig mutattak amíg be nem léptél. Onnantól kezdve csak az elvárások és a hibáim felemlegetése ment, semmi soha nem volt elég vagy jó. A pletykálkodással azt is elintézték, hogy soha ne legyen jó hírem a gyülekezetben. Megtürt személy lettem. Amikor beteg voltam senki nem ketesett pedig tudniuk kellett, hogy azért nem mentem. Helyette csak a gúnyos megjegyzéseket kaptam stb... Világossá vált, hogy a képmutató szeretet az ami köztük van. Érdekes mód a vállalkozók, illetve akik később vállalkoztak mind hirtelen előmenetelben részesültek. Én 6 év alatt egy imát sem mondhattam. Egy korábbi vén meg az erőszaktevése után pár héttel felkérést kapott... szóval ennyit erről. A hiba nem mindig és nem csak és kizárólag bennünk van.
2023. ápr. 25. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!