Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Baj, hogy én így látom a...

Baj, hogy én így látom a Szentháromságot?

Figyelt kérdés

Szerintem az Isten nem 3 személy egyben, hanem 1 személy 2ben. Az Isten az Atya (ÚR) és a személye benne van a Fiúban (Isten Fia, ÚR fia), és a saját Lelkében (Szent Lélek, Úrnak a Lelke).

Én az Isten fogalmat, mindig az Atyára vonatkoztatom. Mivel Jézus Istennek Fia. Én úgy látom, hogy Jézus egy ember (Embernek Fia), aki egyenlő az Istennel (Atya).

Mert Jézus is Istenhez imádkozik és nem magához imádkozik, hanem az apjához.

2023. ápr. 14. 01:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Ki kérte hogy beleszólj amúgy? A kérdezőnek írtam.
2023. ápr. 14. 09:26
 12/20 anonim ***** válasza:
Igen. Mert semmi köze az elképzelésednek a valósághoz, és önbecsapásban élsz, ráadásul úgy, hogy annak a legnagyobb kár vallottja te saját magad vagy. Mert ahelyett, hogy előre felé tartanál a fejlődés útján, pont hátrafelé tartasz.+ amikor szinre fog lépni az antikrisztus, te magad fogsz a csapdájába lépni. Ő meg téged fog magával rántgani és esélyed nem lesz az eseményeket visszatenni a helyes mederbe.
2023. ápr. 14. 16:58
 13/20 anonim ***** válasza:
*rántani
2023. ápr. 14. 17:00
 14/20 anonim ***** válasza:
Annyiból baj, hogy hülyeségeket írsz, amit valószínűleg te se értesz. Szerintem előbb olvas el az Újszövetséget és utána gondold át. Az első mondatod pedig annyira zavaros, mintha a számolással is gond lenne.
2023. ápr. 14. 21:06
 15/20 anonim ***** válasza:
A Szentlelket áldozáskor Krisztus teste és vére által magunkhoz vesszük, tehát mindannyiunkban bennünk van. Isten minannyiunkban bennünk van, csak meg kell hallanunk, látnunk és értenünk. Isten a világmindenség és nem egy széken ülő öreg ember díszes ruhában, de akár az is lehetne. A képzelet végtelen, Istenhez tart.
2023. ápr. 14. 23:10
 16/20 A kérdező kommentje:

Pál azt írja, hogy egy Istenünk van, az Atya akitől van a mindenség, és egy Urunk, a Názáreti Jézus, aki által van a mindenség. (1 Kor 8,6).

János evangéliuma szerint Jézus Istennek szava (János 1,1-3), aki Isten volt mielőtt emberré lett, feltámadása után újra egyenlő Istennel (Filippi 2,6-11).

Ezért gondolom úgy, hogy Isten az Atya, Jézus pedig az Istennel egyenlő (Istennek Fia). Mert Embernek fia is ember, akkor Istennek Fia is Isten.

2023. ápr. 15. 00:52
 17/20 KZitus ***** válasza:
16%

Ezért kell az EDÉSZ Bibliát megvizsgálni, amikor egy témában tisztán akarunk látni, szeretnénk megérteni. Ha ezt nem tesszük a téves elképzelésünk nem tesz valamit igazzá, vagy hamissá!

Említetted a János 1:1-3, ami alapján Krisztust Istennek tekinted. De ha a Bibliádban megnézed a vershez a lábjegyzetet, akkor az további információt ad Krisztusról. Ezt:

Ézsaiás 9:6

"Mert egy gyermek születik, egy fiút kapunk, és az uralom az ő vállán lesz. Csodálatos tanácsadónak, erős istennek, örökkévaló atyának, béke fejedelmének fogják hívni."

János 1:18

"Istent egy ember sem látta soha. Az egyszülött isten, aki az Atya oldalán van, az szolgált felőle magyarázattal."

János 10:35, 36

"Ha isteneknek nevezte azokat, akiket az Isten szava elítél – és az írást nem lehet érvényteleníteni –, akkor nekem, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, azt mondjátok, káromlást szólok, mert azt mondtam, hogy Isten Fia vagyok?"

Filippi 2:5, 6

"Továbbra is gondolkodjatok úgy, mint Krisztus Jézus, aki, noha Isten formájában létezett, sosem gondolt arra, hogy egyenlővé tegye magát Istennel."

Ez így már egyértelmű.

De van ehhez hasonló példa. Mózest soha senki nem tekintette Istennek. De figyeld meg kérlek, mit mondott neki Isten, amikor elküldte a Faraóhoz.

Mivel Mózes emberi és démoni ellenségeskedéssel állt szemben, nyilván emberfeletti segítségre volt szüksége. Jehova ennélfogva így biztatta: „Lásd, Istenévé teszlek téged a Faraónak” 2Mózes 7:1. Igen, Mózes isteni támogatást és hatalmat kapott. Mivel Jehova szelleme volt rajta, nem volt oka félni a fáraótól, illetve annak a büszke uralkodónak a seregétől - ez csak egy másik példa.

2023. ápr. 15. 13:48
 18/20 KZitus ***** válasza:
...bocsi, javítok EGÉSZ..
2023. ápr. 15. 13:59
 19/20 anonim ***** válasza:
6-osnak: gondolkodj el a kvantumfizikán. Hullám, részecske, anyag, energia, kvantum-összefonódás...
2023. máj. 6. 07:03
 20/20 anonim ***** válasza:

17#

Filippi után csupán gnosztikus, apokrif iratokat maradtak fenn, amiket az egyház nem fogad el Isten szavának.

János evangéliumát ismeretlen ember írta 100 évvel az események után pletykák szájhagyomány, emlékek alapján, s bizonyítottan későbbi betoldásokkal bővítették. Erre nem lehet hitet építeni, s imádkozni egy NEM istenhez, mert bálványimádást követsz el!

2023. júl. 6. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!