A szentháromság igaz? Győztek a katolikusok?
"Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy.
És hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a földön, a Lélek, a víz és a vér; és ez a három is egy."
Szia
nem bibliai tanítás.
A Katolikus fordítású Biblia a következő jegyzetet fűzi a fenti, háromságot támogató részlethez amit idéztél: „Ez egyetlenegy görög szövegben sincs meg, sőt még a Szent Jeromos-féle fordítás régebbi példányaiból is hiányzik” (707. o.).
János 10:30 "Én és az Atya egyek vagyunk.”
Amikor Jézus ezt mondta: „Én és az Atya egy vagyunk”, vajon arra gondolt, hogy egymással azonosak? A háromság néhány szószólója ezt állítja. De a János 17:21, 22-ben Jézus így imádkozott a követőiért: „mindnyájan egyek legyenek”, majd hozzátette: „egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk.” Az „egy” kifejezésére itt ugyanazt a görög szót (hen) használta mindegyik esetben. Jézus tanítványai nyilván nem részei a háromságnak. De úgy, mint Isten és Krisztus, ők is egyek az Atyával és a Fiúval a szándék tekintetében.
Vitathatatlan tények bizonyítják, hogy a háromság dogmája nem található meg a Bibliában, és nincs összhangban a Biblia tanításával. Nagyon téves képet fest az igaz Istenről. Jézus Krisztus azonban ezt mondta: „eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának. Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk” János 4:23, 24. Jézus tehát félreérthetetlenül megmondta, hogy akik nem „igazságban”, azaz nem az Isten saját Szavának igazságával összhangban imádják az Atyát, azok nem minősülnek ’igazi imádóknak’. Az első századi zsidó vallási vezetőknek ezt mondta Jézus: „Így tettétek érvénytelenné Isten igéjét a ti hagyományotokért. Képmutatók, találóan prófétált rólatok Ézsaiás: Ez a nép csak ajkával tisztel engem, a szíve azonban távol van tőlem. De hiába tisztelnek engem, ha olyan tanításokat tanítanak, amelyek emberek parancsolatai” Máté 15:6–9. Ugyanúgy ráillik ez azokra is, akik ma a kereszténységben elsőbbséget biztosítanak az emberi hagyományoknak a Biblia tiszta igazságainak rovására.
De, biblikus, benne van. Persze nem azzal a szóval, hogy Szentháromság, mivel ezt a szót csak később találták ki.
A Biblia számos helyen utal a Szentháromságra. Lásd itt:
Igen,az isteni hármasságot temérdek bibliai ige igazolja.
A gond ott van,hogy sok keresztény 3 egymás alá-fölé rendelt Istent képzel. Ez természetesen alaptalan badarság.
Isten hármassága felfoghatatlan és nincs egyetlen elképzelhető párhuzam sem. Én a magyar népmesék 7 fejű sárkánya torz hasonlatát szoktam felhozni,mint elképzelhető képet. A háromság ugyanúgy egy akaratú,egy cél,egy jellem(a tökéletes szeretet)vezérli,csak más-más a megnyilatkozásuk. Másik megkérdőjelezhető hasonlat,az emberi lény:A test tartózkodik egy adott helyen s a fantáziája szárnyal a világmindenségben,míg gondolatai láthatatlanul pörögnek.
Mint mondtam,Istent nem ismerhetjük meg sosem és ábrázolása CSAK torz lehet.
Igaz.
Egy egyház vagy vallás sem nyer, mert mind isten ellensége.
Érdekes hogy nem a fenti kiírt vers alapján hisznek a háromság hívei. Ez azért nagyon érdekes, mert ez az egyetlen olyan vers, amely tényleg egy az egyben kimondja azt a nem bibliai tant, amit háromságnak hívnak.
Nincs sehol máshol a bibliában, ahol ehhez képest egyáltalán homályos utalás lenne erről!
Mégis erről derült ki, hogy eredetileg benne sem volt. 😃
Jézus a János 17:3-ban tagadja a háromságot, vagyis pontosabban kizárja azt!
De a Máté 24:36 is egyértelműen kizárja.
Ha Yahuah azt mondta, hogy "nincs más magasságosság rajtam kívül", miért nem értjük ezt a kijelentést?!?!?
Hogyan másképp mondhatja a teremtő, hogy „NINCS ELOHIM (ISTEN)/SENKI MELLETTE”, hogy meggyőzzön,, hogy valóban higgyünk neki? Milyen más szavakat használhatott volna?
A gyengébbek kedvéért még azt is mondta, hogy "NEM EMBER ELOHIM, hogy hazudjék és NEM EMBERNEK FIA, hogy megváltozzék...", de ez sem működött, mert mindenki még mindig azt hiszi, hogy Elohim úgy döntött, hogy inkább trükközik egyet, és emberré változtatja magát, hogy megmentsen minket. De ajánlok valamit: távolítsd el a római Újszövetséget és mint a varázslat, Elohim ismét önmagában egy személy lesz.
Ha azt mondanám, hogy itt állok egyedül az édességbolt előtt, és NINCS MELLETTEM SENKI, egyetlen racionális ember sem feltételezné, hogy valaki mégiscsak mellettem áll.
.....vagy, hogy én igazából 3 ember vagyok, csak egyszerűen nem vagy képes látni, hogy a másik kettő mellettem áll, hacsak nincs meg benned az a különleges szellem, ami/aki megmutatja neked, hogy a másik kettő mellettem áll, mindezt annak ellenére, hogy csak egyet látsz és még én magam is mondtam, hogy ott állok EGYEDÜL!!!
TÉRJ VISSZA A TÓRÁHOZ!
Nem kell úgy kiabálni öreg, az Újszövetség pedig görög és nem római, ennyi intelligencia legyen már benned, ha írsz.
Amúgy a Biblia szerint Jézus a Teremtő. Bár ezt az előtted szóló jehovás biztos tagadná, hiába áll benne Isten szavában.
Hát persze hogy tagadom, mert én veled ellentétben, nem a bibliát tagadom! Abban ugyanis sehol sem nevezi Jézust Teremtőnek. Sőt, Jézust Mindenhatónak sem nevezi az Írás, még az Ószövetségben sem.
Annak ellenére van ez így a bibliában, hogy tudjuk Jézusról, amit a Szentírás feltár, vagyis hogy Jehova a Fián keresztül végezte el a teremtői munkát, mégis mindig a Mindenhatót nevezi Teremtőnek a Biblia!
Nem ismered a Bibliát, megesik azokkal, akik csak egy magazinon keresztül "tanulmányozzák".
"Minden általa lett, és nála nélkül semmi sem lett, ami lett."
"Minden belőle, általa és érte van. Dicsőség neki mindörökké! Ámen."
A Biblia szerint mindent Jézus teremtett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!