Baj, hogy én így látom a Szentháromságot?
Szerintem az Isten nem 3 személy egyben, hanem 1 személy 2ben. Az Isten az Atya (ÚR) és a személye benne van a Fiúban (Isten Fia, ÚR fia), és a saját Lelkében (Szent Lélek, Úrnak a Lelke).
Én az Isten fogalmat, mindig az Atyára vonatkoztatom. Mivel Jézus Istennek Fia. Én úgy látom, hogy Jézus egy ember (Embernek Fia), aki egyenlő az Istennel (Atya).
Mert Jézus is Istenhez imádkozik és nem magához imádkozik, hanem az apjához.
Szerintem, ha Jézus elbukott volna, akkor a Sátán lett volna egyenlő Istennel. Mivel Ádám bukásával is megszerezte a teremtett világot (a halál bejött a világba és még mindig uralkodik).
A Sátán célja az volt a Biblia szerint, hogy egyenlővé váljon az Istennel. Ő Jézus (a Fiú) pozíciójára vágyott.
Nem gondolom,hogy jó dolog Istent másként értelmezzük,mint ahogyan a Biblia,különösképpen Jézus értelmezi.
A Biblia egy Istent mutat meg.
Az egy Isten lénye része Jézus,mint Földünkre született istenember,aki 100%-ban ember és 100%-ban isten.
Szintén az egy Isten lénye része a Szentlélek(Aki az emberek számára elkülönített szellemisége),aki által mindenütt jelen van.
Istenre minden példa rossz így az enyém is:
A magyar mesevilágban szerepel egy 7 fejű sárkány,amelynek egy teste és 7 feje van.
Az egy Istennek egy lénye van,de számunkra emberek számára 3 megjelenése. Sem Jézus,sem a Szentlélek(Szentszellem) nem az Isten teljessége,bár teljesen isten.
Szerintem teljesen mindegy!
Az egèsz Biblia ès az egèsz teremtès nem szòl màsròl csakis a jò ès a rossz közötti hàborùrol!
Egy olyan vilàgban ahhol naponta elkèpesztően sok ember meghal àrtatlanùl ès ami engem kiborìt rengeteg gyermek ès ezt Isten szèpen elnèzi egy ilyen vilàgban szerintem èn nem àllnèk sem a jò sem a rossz oldalra!
Èn hiszek Sàtàn lètezèsèben egy emberölő alak ès ő uralja ezt a vilàgot de úgy gondolom Isten is csak a sajàt egòjàval foglalkozik hiszen ha nem így lenne a sajàt igazsàgossàga kèsztette volna arra hogy azonnal cselekedjen!
Isten nem azèrt küldte el Jèzust mert annyira jòsàgos hanem azèrt mert Sàtàn úgymond a làbàra taposott!
Mit gondolsz amikor pl Amerikàban iskolàkban lövöldöznek ès sok àrtatlan gyermek hal meg szerinted vajon utolsò pillanatokban mire gondolhatnak?
Vajon kitől kèrnènek segìtsèget?
Úgy gondolom Istentől de persze ezt is eltűri mert annyira igazsàgos!
"Én az Isten fogalmat, mindig az Atyára vonatkoztatom. Mivel Jézus Istennek Fia. Én úgy látom, hogy Jézus egy ember (Embernek Fia), aki egyenlő az Istennel (Atya).
Mert Jézus is Istenhez imádkozik és nem magához imádkozik, hanem az apjához."
Ez így egy önellentmondás. Ha azt mondod Jézus egyenlő az Istennel, ezzel őt is Istennek nyilvánítod. Ráadásul Jézus maga mondja hogy az Atya nagyobb nála.
"Ha azt mondod Jézus egyenlő az Istennel, ezzel őt is Istennek nyilvánítod."
Mi ebben az önellentmondás?
"Mi ebben az önellentmondás?"
A kérdés alatt azt írta szerinte Jézus nem Isten, de utána meg azt hogy Jézus egyenlő az Istennel. Ez így önellentmondás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!