Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelképez szűz mária képe?

Mit jelképez szűz mária képe?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 12. 07:18
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
100%
Rendben. Akkor kidobom az összes családi festményünket - sőt a fotókat is ki kéne. Hiszen ezek mind bálványok. :))
2023. ápr. 12. 09:43
 12/54 anonim ***** válasza:
0%
9 Nem.
2023. ápr. 12. 09:44
 13/54 anonim ***** válasza:
0%
11 Minden bálvány aminek Isteni erőt tulajdonítasz, és emberi kéz által készült.
2023. ápr. 12. 09:45
 14/54 anonim ***** válasza:
100%

13, ja akkor jó. Megnyugtattál, köszönöm. :))

A Szent Szűz ikonja - bár nyilván embkerkéz alkotta - de magának a képnek nem tulajdonítok erőt, energiát.

2023. ápr. 12. 09:47
 15/54 anonim ***** válasza:
0%
11. Még akár egy cérnaszál is amit a csuklódra kötsz- "védelem" céljából. Holott valójában mágiát használszh "védekezésre" és annak a szellemiségnek próbálod az erejét használni ahonnan a mágia ered. Azaz sátán.
2023. ápr. 12. 09:47
 16/54 anonim ***** válasza:
0%
14 Abban a pillanatban, amikor, bármikor is letérdeltél egy kőszobor előtt (függetlenül melyik istent ábrázolták rajta), és meghajoltál-már kimerítetted a bálványimádást, és a 10 parancsolalt megsértését.
2023. ápr. 12. 09:48
 17/54 anonim ***** válasza:
100%

Múltkor ki kellett vinnem a gyereket a március 15-i ünnepségre. A polgi meg a többiek megkoszorúzták az emlékművet, és fejet is hajtottak előtte. Mennyivel kevésbé bálványimádás ez, mintba Szűz Mária szobrára vinni a virágot, és előtte meghajolni?

Nem vagyok amúgy vallásos, ateista vagyok, az egész meghajlásosdit kifejezetten kellemetlennek találom, bármi előtt is legyen, csak nem értem, mondjuk Kossuth szobra előtt miért szabad, Máriáé előtt meg miért nem.

2023. ápr. 12. 10:26
 18/54 anonim ***** válasza:
100%

Meghajolni bármi előtt meg szabad. A bálványimádáshoz feltétel, hogy istennek képzeld az adott valakit/valamit, hogy isten helyett imádd. Ami nem igaz se Kossuth, se Szűz Mária esetében.

2023. ápr. 12. 10:29
 19/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha szimbólumként tekintesz rá. Ha istenként vagy szentként akkor bálvány. Igen érdekes kérdés. Szerintem nagyon sokan vannak úgy vele, hogy ezek a személyek az atyaúristenek és csak az a dolguk, hogy imádják őket. Egy igaz vallásgyakorló szerintem inkább emlékeztetőként tekint rájuk. Emlékezteti például a helyes útra: a helyes magatartásra, életmódra, kommunikációra stb… Tehát a tanításra.
2023. ápr. 12. 10:44
 20/54 anonim ***** válasza:
0%

Durva,hogy a 10 parancsolatból az első 5 isten egójáról szól...

Szűz mária meg a félrelépők védőszentje.

2023. ápr. 12. 10:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!