Mit jelképez szűz mária képe?
Egy bálványt, amit a tudatlan emberek szinte Istenként tisztelnek és erőt tulajdonítanak neki-tévesen. Ezze kimeritik a 10 parancsolat első két parancsolatát.
A mindenható Isten nem tűri el, hogy tárgyaknak tulajdonítsák a saját személyét.
Mivel bálvány a szűz Máriát jelképező kép, ez pont arra szolgál, hogy félre vigye az embereket és különböző okkult szertartásokba keveredjenek. Sátán így használja a tudatlan embereket, és próbálja magával rántani és eltéríteni Isten Szent Személyétől.
Mózes III. könyve 26. rész
1.
Ne csináljatok magatoknak bálványokat, se faragott képet, se oszlopot ne emeljetek magatoknak, se kőszobrokat ne állítsatok fel a ti földeteken, hogy meghajoljatok előtte, mert én vagyok az Úr, a ti Istenetek.
Mózes II. könyve 20. rész
1.
És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:
2.
Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3.
Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4.
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5.
Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!