Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet olyan, hogy Isten...

Lehet olyan, hogy Isten gyűlöljön egy embert és mindenben ha nem is látványosan vagy halálosan, de alátegyen amiben csak lehet?

Figyelt kérdés

Mint ahogy Adam mondta Ivan Fjeldstednek, hogy nem az ördög tesz vele annyi rosszat, hanem Isten az, gyűlöli őt is meg akarja ölni és akkor ő ott elájult, vér folyt a füléből és Adam bevitte a klinikára, ahol úgy látta Ivant, hogy már elmúlt az életkedve, ami azzá tette őt, depressziós lett és az agydaganata is nőni kezdett.

Ez, ha valaki így érzi, hogy vele is ez van, tegyen bármennyi imát is, fohászai elhalnak Isten felé? Ha nem volt vallásos élete legtöbb részében, de most azon van, hogy megváltozzon, mégis annyi nehézség gördül elé és annyian hagyják el őt, hogy úgy érzi ez a világ nem is neki való amit kis ideje folytat, talán jobb lenne hagyni mindent, nem jobbá lenni? A világ nem kedvez a jobbá lenni akaróknak, és/vagy Isten tesz ellene szándékosan?

Mert egyszerű mindent az ördögre fogni, de mi van, ha nem ilyen egyszerű, Lucifer nem mindenben lehet bűnös az emberiség ellen, talán kezdettől fogva félreértették őt, aki valójában az emberiség Prométheusza és Isten az, aki bizonyos emberek életét megkeseríti, mert nézd meg milyen jutalma van manapság a becsületes munkának..

Mindenki azt mondja: Olvasd a Bibliát, majd meglátod Isten mennyire szeret és én olvasom, de nem látom a szeretetet, csak emberek írásait, amik egymás után írják le ugyanazt, csak más szavakkal, mint Újszövetséget.

Szóval nem látom benne Isten szeretetét és nem is értem, ez pedig megrémiszt, mert ez írott szöveg, nincs benne semmi olyasmi, mint egy matekpéldában, vagy kódolásos feladatban, mégsem értem hol van Isten szeretete a Bibliában, mi Isten szeretete? Honnan jövök rá, hogy Isten szeret engem/minket, mert hangozzon bármily istenkáromlón is, de nem értem hogy nyilváníthatja ki bárki úgy a szeretetét mások felé, hogy feláldozza a fiát?

Ha ez lenne a szeretet kinyilvánítása, akkor lehet rá esély arra, hogy Isten gyűlöljön, képes legyen gyűlölni és esetekben egy-egy személyt kiragadva a tömegből, azok célpontjává váljanak neki?

2023. ápr. 8. 19:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Valaki meghal érted és nem érted mi abban a szeretet?

Mert nem fogod fel a helyzeted és nem ismered még azt aki meghalt érted..

2023. ápr. 10. 11:08
 12/16 anonim ***** válasza:
Értem biztos nem halt meg senki 2000 éve...
2023. ápr. 10. 12:02
 13/16 anonim ***** válasza:

"Valaki meghal érted és nem érted mi abban a szeretet?"

Még mindig ez a kotta? Jézus az emberiség bűneit vitte magával a kereszthalálba? Megváltott minket?

Tehát értünk halt meg?

Értünk az őseink haltak meg, ha nem is értünk, de az ő életük és haláluk által vagyunk itt.

Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a Jézusról keringő történetek igazak (vagy mennyiben igazak).

Az emberek akármit is mondhatnak és leírhatnak. Azt se nagyon tudjuk, hogy ma mik történnek a színfalak mögött. Akkor honnan is tudhatnánk mik történtek több mint 2000 évvel ezelőtt?

Ja, igen, azért, mert tekintélyszemélyek azt mondták (igen, teljesen önzetlenül, csakis kizárólag a mi érdekeinkért tették ezt).

Nagyon nagyon sok "névtelen" ember halt meg vagy dolgoztatták halálba, átvitt értelemben nekik is köszönhetjük az infrastruktúrákat amiket használhatunk, pl. a csapból folyó vizet, amit ihatunk.

Mégis van egy kitüntetett legenda, hogy Jézus az Isten egy szülött fia évezredekkel ezelőtt értünk áldozta magát a kereszten? Az ő legendájának jár minden dicsőség? Azért mert van egy ilyen legenda máris biztosíték arra, hogy "Isten" (bármi vagy bárki is legyen az) szeret minket?

Emlékeim szerint Jung írt valami olyasmit, hogy a kereszténység annak fogja köszönhetni halálát, hogy nem újítja meg a mítoszait.

2023. ápr. 10. 15:16
 14/16 anonim ***** válasza:

Értünk meghalt valaki 2000 éve. Rendes kínhalált halt ártatlanul, annak minden csalódásával és fájdalmával. Aztán feltámadott.

Értünk halt meg. Minket választott. Nélküle egy olyan idővonalon élnénk, ahol egyikünk sem születhetett volna meg. Lennének emberek, noha azok nem mi volnánk, hanem mások, akik nem születtek meg.

Minket választott, értünk halt meg.

A poén pedig az, ha nem létezne, hogyan lenne hatással az elmúlt 2000 év világtörténelmére. A semminek és a senkinek nincsen ráhatása semmire és senkire, hiszen nem létező. Ha pedig valakinek vagy valaminek ráhatása van a világtörténelem menetére, akkor az minden bizonnyal létező.

2023. ápr. 10. 18:39
 15/16 anonim ***** válasza:
13-as! Nem vagy messze Isten országától, szinte benne vagy.
2023. ápr. 10. 18:42
 16/16 anonim ***** válasza:

"

Valaki meghal érted és nem érted mi abban a szeretet?

Mert nem fogod fel a helyzeted és nem ismered még azt aki meghalt érted..

"

Erről már volt itt értekezés:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2023. ápr. 11. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!