Sátán eredetileg milyen "fajhoz" tartozó volt? Kerub? És jelenleg mi? Most is az, csak bukott?
Angyal volt és most is angyalként néz ki.
Nem egy vörös bőrű vasvillás bácsika.
2-es.
A kérdező azt akarja tudni hogy milyen fajta angyal volt.
Az nincs benne a Bibliában szóval csak annyit tudhatunk hogy valamilyen angyal
Ilyen hülye kérdést...
Egyáltalán van bármi jelentősége!?
Ezt olvastam:
Ez 28:13 Édenben, Isten kertjében voltál; rakva valál mindenféle drágakövekkel: karniollal, topázzal és jáspissal, társiskővel és onixxal, berillussal, zafírral, gránáttal és smaragddal; [és] karikáid mesterkézzel és mélyedéseid aranyból készültek ama napon, melyen teremtetél.
Ez 28:14 Valál felkent oltalmazó kerub; és [úgy] állattalak téged, hogy Isten szent hegyén valál, tüzes kövek közt jártál.
Ez 28:15 Feddhetetlen valál utaidban attól a naptól fogva, melyen teremtetél, míg gonoszság nem találtaték benned.
Ez 28:16 Kereskedésed bősége miatt belsőd erőszakossággal telt meg és vétkezél; azért levetélek téged az Isten hegyéről, és elvesztélek, te oltalmazó kerub, a tüzes kövek közül.
Ez 28:17 Szíved felfuvalkodott szépséged miatt; megrontottad bölcsességedet fényességedben; a földre vetettelek királyok előtt, adtalak szemük gyönyörűségére.
Ez 28:18 Vétkeid sokaságával kereskedésed hamisságában megfertőztetted szenthelyeidet; azért tüzet hoztam ki belsődből, ez emésztett meg téged; és tevélek hamuvá a földön
Akkor mégiscsak kerub volt, ha jól értem.
Voltak más angyalok is a sátán mellett.
Szerintem az egyikről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!