Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miert van az, hogy nem zsidó...

Miert van az, hogy nem zsidó létemre egy rabbi közelebb tud vinni Istenhez, mint egy keresztény pap?

Figyelt kérdés
Számomra sokkal érthetőbb, Isten-közelibb a zsidó vallás, illetve a rabbi tevékenysége is sokkal jobban áll közelebb hozzám. Pedig nem vagyok zsidó, de ugyanezt gondolom az iszlámról is, hogy közelebb van Istenhez, mint a kereszténység. De leginkább a judaizmust érzem annak.

2023. ápr. 7. 13:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egyébként Jézust is rabbinak szólították jó néhányan.

Csak jelzem, Mária Magdolna is Rabbinak szólította, amikor a feltámadás után találkozott vele a sírnál.

Milyen érdekes, hogy papnak senkisem nevezte Jézust, mégis paphoz járnak a keresztények.

Kérdem én, miért?

Kersztény-e az is, aki nincs megkeresztelve, ám naponta bújja az igét, kutatja Istent és Jézust a szabadidejében?

Isten országának lakosa az ilyen ember is, már itt a földön.

2023. ápr. 9. 06:38
 12/18 anonim ***** válasza:

"Milyen érdekes, hogy papnak senkisem nevezte Jézust, mégis paphoz járnak a keresztények. Kérdem én, miért?"

Azért nem nevezték papnak, mert nem magyarul beszélgettek vele. :)

A keresztények meg nem csak paphoz járnak, hanem priesthez is, meg priesterhez, meg præsthez, stb., képzeld.

2023. ápr. 9. 13:30
 13/18 anonim ***** válasza:

Kérdező:"Miert van az, hogy nem zsidó létemre egy rabbi közelebb tud vinni Istenhez, mint egy keresztény pap?".

Milyen érdekes, sokan pedig meg úgy vannak ezzel, hogy az arab imám viszi őket közelebb Istenhez.

Akkor most hogy is van ez és hol van az igazság? Nyilván mindenki a mellett voksol, ami neki a legjobban testszik. Röviden ennyi!

A papok között is vannak különbségek. Vannak akik tényleg elhivatottak és lélekből prédikálják az Isten igéjét és megint vannak, akik nem rendelkeznek elhivatottsággal egyszerűen csak elvégezték a szükséges tanulmányokat és vizsgákat, majd a tanultakat leadják mint valami bemagolt nyersanyagot. Olyanok mint a tanult és vizsgázott tanárok de az emberekhez nincs pedagógiai érzékük, együttérzésük, szimpátiájuk, és empátiájuk. Nyersen leadják az előírt anyagot és annyi. Így valóban nem lehet előre jutni és épülni. Én is sokat csalódtam életem folyamán papokban, de Istenben nem csalódtam. Nem emberre néztem, hanem Istenre, Jézusra!

2023. ápr. 9. 13:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Kivancsi lennek, milyen papokkal talalkozhattal...
2023. ápr. 10. 00:19
 15/18 anonim ***** válasza:
Krisztus az igazság gyerekek!
2023. ápr. 10. 00:21
 16/18 anonim ***** válasza:

#14#: "Kivancsi lennek, milyen papokkal talalkozhattal..."

Férfiakkal, hímneműekkel, de a Reformátusoknál női lelkészekkel is.

2023. ápr. 11. 21:08
 17/18 anonim ***** válasza:

2es?

Ennél külsödleges szempontokat már nem írhattál volna..

Templom-zsinagóga, kereszt-Dávid csillag összehasonlításból ítélsz vallást?

2023. ápr. 11. 21:52
 18/18 anonim ***** válasza:

Űdv, és békesség Nektek!

Istenhez közelebb vinni?

Bizony, arra képes egyaránt rabbi, pap vagy imám. Ez a dolguk. De egyszer csak eljutnak egy ponthoz, amikor ki kell, hogy mondják, hogy ők bizony ennél közelebb nem vihetnek.

Mert ha jól belegondol az ember, akkor rájön, hogy napról napra közelebb kerülünk Istenhez. Mert hiszen vallják a zsidók is, hogy mindenki isten elé kerül a halála után. Minden zsidó közelebb kerül Mózeshez, ha meghal, minden muszlim közelebb kerül a nagy prófétához, ha meghal. Allah elé kerülnek. Az idő és a napjaink közelebb visznek a teremtőnkhöz, anélkül, hogy mennénk.

De ugyan miért várna bárki akár évtizedeket, hogy oda kerüljünk. Amikor Krisztus elhozta a megoldást. Ő azt mondja:

Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt.”

(János 14: 6-7)

Ennyi a sztori Gyermekeim. Ha Jézust megismered, megismered az Atyát. Nem véletlen, hogy Atyának hívja Istent Jézus. Mert például Isten olyan velem, mint jó Apa a hülyegyerekéhez. Én hülyeségeket kérek Apámtól, mert még nem értem a világot. A vágyaimat akarom, hogy teljesítse. De isten jó apa révén a világról tanít, a valódi értékekről, a fontos dolgokról. Mert tudja a jó apa is, hogy a gyermek még gyermek. Tanítja a gyermeket.

Vagy isten, mint egy jó anya, aki kezdetben cumisüvegből itat, majd ad egy pohárba kakaót elkészítve. Később megmutatja, hogy hogyan készítsed el magadnak a reggeli kakaót. De amig nem tanulod meg azt, hogy hogyan is kell adagolni a reggeli italodba a kakaót, addig hogyan adhatna neked sörösüveget. Hiszen annak az adagolását sem tudnád. Ha majd felnősz, megérted az adagolás fogalmát és jó apád vagy anyád talán még egy üveg sört is vesz neked. De ha rekesszel akarsz, azért meg kell dolgozni.

Ahogy a szülő sem ad neked kapásból csecsemőjének poharat és kakaót vagy sörösüveget, úgy Isten sem fogja megadni a lottónyereményt, amire ácsingózol.

Jézus idejében ezek a hasonlatok nem létezhettek. Cumisüveg sem volt, kakaó sem nagyon. De műanyag pohár sem, amiből először isznak a gyerekek. Általában nem kapnak egyből üvegpoharat. Megjegyzem az sem nagyon volt Jézus idejében a köznép kezében. Tehát hogyan lehetett volna sörös üveg Jézus idejében?

És így ismered meg Jézus mondanivalóját. Elmélkedsz a példázatokon, megbeszéled mással és elkezdesz egyre inkább Jézus fejével gondolkodni. Egy nap pedig azon kapod magad, hogy ismerni véled az Urat.

Én ismeretlenektől nem szoktam segítséget kérni. Én olyan vagyok, hogy ha van rá lehetőség olyantól kérek segítséget, akit ismerek. Idegentől nem szívesen fogadok el segítséget. Persze vannak azok a helyzetek, amikor nincs más választás.

Én akár hogyan olvasom, forgatom a Bibliát, nem látom, hogy Jézus elutasított volna végül bárkit.

Tehát Istenhez bárki közelebb vihet. De hozzá el csak Jézus vihet. Pontosabban te viheted el magad az Atyához általa. Rajta keresztül menve, őt megismerve ismerhető meg Isten. Ki az közületek, aki nem segítene egy ismerősének, ha az rá szorulna? Igen, embernek van az a helyzet, amikor nem tud vagy nem akar segíteni ismerősének. De Istennek nincs ilyen helyzet. Ha isten nem segít, azt a te érdekedben nem segít. Vagy segít valamivel, amivel te segíthetsz magadon.

Üres pénztárcával imádkozónak nem tud segíteni isten megnyerni a lottót. Nem fizeti ki helyetted a lottószelvényt. Te pedig hogyan fizetnéd akkor ki a lottószelvényedet, ha üres a pénztárcád? Sehogy.

Látod, én is közelebb vittelek Istenhez. Sőt, megmutattam az utat, amin csak te járhatsz. Én már azon járok. Ki és be járok Isten országába és Krisztuson át jutok el az Atyához.

Azért írtam le mindezeket, hogy segítsek. Isten országát keresd elsősorban és annak igazságát, ami Jézus. Igy teljesen eljuthatsz az Atyához. És ráadásként megadatnak neked a megoldások itt a földön. ha pedig a kis pénztárcádban hű leszel, talán a nagy nyereményt is megkaphatod. A a kakaód adagolásában hű leszel, ahogy anyád tanította, akkor majd a sörösrekeszt is megkaphatod. De csak egy üveg sörrel. A többit vedd meg magadnak a nyereményből.

Dicsőség az Úrnak

2023. ápr. 11. 22:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!