Mit tegyek, ha apám nem fogadja el, hogy megkeresztelkedtem?
Nem akartam elmondani neki, több hónapig titokban jártam hittanra, de a lelkész azt javasolta, hogy mondjam el neki.
A keresztelőm napján elmondtam, és azóta hajtogatja, hogy a vallás a nép ópiuma, meg hogy ő tisztességes ateistának nevelt, és hogy hátbadöftem őt, meg hogy ennél intelligensebbnek tartott, hogy ilyen buta mesében higgyek.
Ti mit tennétek a helyemben?
Már megbántam, hogy elmondtam.
2Tim 2:22-26
Az ifjúkori szenvedélyeket tartsd távol magadtól! Törekedj viszont az igazságra, a hitre, a szeretetre, a békére mindazokkal együtt, akik tiszta szívből segítségül hívják az Urat! Az ostoba és gyermeteg vitákat utasítsd el! Tudod, hogy ezek viszálykodást szülnek. Az Úr szolgája pedig ne viszálykodjék, hanem legyen barátságos mindenkihez, jártas a tanításban és béketűrő, aki szelíden neveli az ellenszegülőket, hátha Isten megadja nekik, hogy megtérjenek, és megismerjék az igazságot, és felocsúdjanak az ördög csapdájából, aki foglyul ejtette őket, hogy teljesítsék akaratát.
üdv, a Biblia
Nálam pont fordítva van. Vallásos a családom, nem hajlandóak elfogadni, hogy én meg nem hiszek ebben.
Azt gondolom, felesleges ilyeneken vitatkozni, úgysem lehet meggyőzni a másikat.
8-asnak igaza van: "Azt gondolom, felesleges ilyeneken vitatkozni, úgysem lehet meggyőzni a másikat."
Nálam is pont fordítva van, édesanyám 3 éve nem tudja elfogadni, hogy sose hittem, csak nem mondtam. Gondolom édesapám se tudná ha élne.
9-es: gondolom az Evangélikus templom volt a legközelebb...
Kérdező: van aki szerint minden vallás szekta... Mondjuk én. A lelkész biztos abban bízott, hogy majd megérti, esetleg ő is hívő lesz. Arra nem gondolt, mi lesz ha bead állami gondozásba: az árvaházba, mert számára a hiszékenység, így a hit is még a gyilkosságnál is súlyosabb bűn, mintha sorozatgyilkos lennél.
1-es fogadd meg: "Nem kell tenned semmit. Kerülöd a témát, a bántó megjegyzéseket pedig elengeded a füled mellett."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!